Hlavní obsah

OBRAZEM: Nohy letos zahřejí bláznivě vzorované punčocháče a nadkolenky

Divoké vzory na punčocháčích a nadkolenky s krajkou či mašličkou jsou žhavými trendy pro letošní podzim a zimu. Mezi barvami vede fialová, vzory záleží na výběru nositelky.

Článek

"V kurzu jsou třeba kostky, ale není to přesně určené. Mohou to být třeba i květiny nebo kolečka. In naopak určitě nejsou klasické jednoduché jednobarevné silonky," uvedla manažerka obchodu Calzedonia Alena Palková.

:.V kurzu jsou divoké vzory a letí například kostka. Foto: Archív Dolci Calze

K šortkám nadkolenky s mašličkou

Velkým hitem jsou podle ní letos nadkolenky. "Ty v zahraničí frčí o sto šest. Nadkolenky jsou různé. Mohou být třeba zakončené krajkou, mašličkou nebo ozdobené nějakým vzorem. Je to tím, že se hodně nosí šortky," popsala módní trendy Palková.

Ze zahraničních hvězd si nadkolenky oblíbila třeba herečka Lindsay Lohanová, která je ráda nechává vykukovat z kozaček. Zpěvačce Rihanně se zase líbí kombinace nadkolenek a lodiček.

:.Hitem jsou nadkolenky ukončené mašličkou, k dostání jsou však nejroztodivnější vzory. Foto: www.sockdreams.com

K večerním šatům, které se díky plesům brzy dostanou do popředí, se nejlépe hodí nenápadné silonky. O lepší vzhled se postarají modelovací punčocháče, jež zpevňují linii břicha, boků a zvedají zadeček.

Punčochy proti celulitidě i s aloe vera

V nabídce obchodníků jsou také punčochy s mikrokapslemi, které dodávají pokožce látky proti celulitidě a mají zeštíhlující účinek. "O tyto punčocháče je velký zájem zejména v plesové sezoně," prozradila Iva Doležalová z obchodu Leontýna.

:.Nadkolenky se dají nosit k lodičkám, piškotkům i jen tak nechat koukat z kozaček. Foto: www.sockdreams.com

Podle ní jsou oblíbené i punčochy s aloe vera. Mají mírně protipotící účinek, jsou antibakteriální a příjemně se nosí.

Pohodlí si mohou dopřát i těhotné ženy, pro které se vyrábějí speciální punčocháče s gumou nad bříško, jež je v pase volnější. Jejich výhodou je i pevnější struktura zabraňující otékání nohou.

:. Speciální kompresní punčocháče Anti - trombo Foto: www.atlatrade.cz

"Po těhotenských punčocháčích je velká poptávka. Dříve takový zájem nebyl. Může to být tím, že je více těhotných žen, protože jsme zaznamenali větší zájem i o kojicí podprsenky," podotkla Doležalová.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám