Hlavní obsah

OBRAZEM: Podzimní trendy oblečky pro psí miláčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bunda, mikina s kapucí a čepice - to jsou trendy v oblékání vhodné do letošního sychravého počasí. Řeč však není o módě lidské, ale psí. Chladným podzimním počasím totiž netrpí jen lidé, ale také jejich čtyřnozí mazlíčci.

Článek

Zvláště malé rasy například čivavy či yorkshirské teriéry jejich majitelé raději v chladných dnech navlékají do psích oblečků. Letos na podzim poptávka po nich vzrostla obzvlášť rychle, tvrdí prodejci.

"Letošní prudké ochlazení vedlo k opravdu extrémnímu nárůstu objednávek. Většinou se zájem o oblečky zvyšuje postupně, ale letos to bylo opravdu přes víkend, kdy se mi objednávky velice nahromadily," řekla Lucie Victorie Lekešová z obchodu Kim Fashion.

.: Hnědá je na podzim trendy a roláček se do sychravého počasí velmi hodí. Foto: Archív firmy DeSan

Poptávka po oblečcích a doplňcích pro psy se za poslední tři roky zvýšila o 30 procent. Hlavním kritériem při výběru psího oblečení je přitom pohodlnost a praktičnost.

"Obleček by neměl pejska omezovat v pohybu a měl by mu dobře padnout. Nejvhodnější materiály jsou takové, které pejska nedráždí a neznervózňují. Příkladem je bavlna a fleece," řekla Marie Martonková, která psí oblečky prodává.

.: Fleecová mikina je pro pejska velmi příjemná. Nezbytným doplňkem je ovšem i sponečka či mašlička do vlasů. Foto: Spokojenypes.cz

I když to sami pejsci příliš neocení, i jejich móda podléhá trendům. Ne však v takové míře jako u lidí. "Trendy se u psích oblečků nestřídají tak rychle jako u těch lidských.

Nejoblíbenější modely zůstávají v nabídce několik sezón. V zimě jsou žádané hlavně oblečky s nohavičkami, které jsou dobře zateplené," popsala majitelka obchodu Spokojený pes Soňa Fialková.

.: Pláštěnku do deště ocení i větší psí plemena. Foto: www.spokojenypes.cz

V podzimních kolekcích pro psy převažují tlumené tóny hnědé, růžové, šedé či khaki barvy. Ze vzorů se nejvíce prosazují proužky a kostky.

Mezi nejprodávanější modely patří bundy, vesty a mikiny. V nabídce obchodníků jsou ale také například trička nebo šaty. "Trička se nakupují poměrně dost, šaty o něco méně, přeci jenom je to více o módě než praktičnosti. Hodně lidí si ale objednává svatební šaty," řekla Lekešová.

Kromě oblečení se pejsci mohou zkrášlit i díky šperkům nebo ozdobám do vlasů. Některé psí obchody prodávají i psí boty s protiskluzovou podrážkou, které mají chránit tlapky před nepříznivým počasím.

O pokrývku hlavy se zase postarají kšiltovky nebo pletené čepičky s otvorem na uši. "Botičky jsou velmi žádané, čepičky o něco méně," popsala zájem Fialková.

Žhavým trendem jsou komplety pro pejska i jeho majitele. Milovníci souladů si za cenu 999 korun mohou pořídit stejné tričko pro sebe i svého mazlíčka.

.: Nesmí chybět ani psí doplňky, slušivá čepice a botičky Foto: SpokojenyPes.cz

"Napadlo mě to, protože jsem chtěla ladit se svým psem. Pro lidi je to zatím nová věc, takže zatím obhlíží a zvažují, ale prodali jsme toho celkem dost. Je to více méně otázka trendu, než si na to lidé zvyknou," řekla Sandra Škromachová z obchodu DeSan, který tuto novinku nabízí od léta.

Oblečky pro psy podle prodejců nejčastěji nakupují majitelé malých psích plemen, která jsou stále oblíbenější. Podle Národního registru majitelů psů vedou u lidí mimo jiné jezevčíci, pudlové, yorkshirští teriéři nebo extrémně malé čivavy. Tato plemena jsou totiž díky menším tělesným rozměrům velmi praktická.

.: Se svým mazlíčkem se můžete sladit třeba do námořnicka. Foto: Archív firmy DeSan

Cena psích oblečků se odvíjí od značky a typu a množství materiálu. Bundičky mohou stát 400 až 2000 korun, mikiny lze pořídit od 200 do 1000 korun. Ve stejné cenové relaci se pohybují i šaty pro psí slečny. Vyšší cena ale nemusí vždy znamenat vyšší kvalitu. U některých dražších kousků se platí hlavně za značku. Vyšší cena může být způsobená i tím, že je zboží z dovozu.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám