Hlavní obsah

Těhotenská móda může být velmi pohodlná a zároveň trendy

• Aktualizováno
Právo, Jana Tomsová

Pěkné oblečení zvedne náladu většině žen, budoucím maminkám však dvojnásob. Jakmile uslyší, že vypadají báječně, nepříjemné pocity se zpravidla rozplynou.

Článek

Ze zdravotního hlediska je sice nejdůležitější pohodlnost oblečení, pro vlastní uspokojení ale znamená paráda možná ještě víc. Skloubit obojí dohromady naštěstí není problém.

:.Kalhoty i sukně s laclem jsou víceméně klasikou v těhotenském oblečení. Látky s příměsí elastanu poskytují pohodlí a vzadu zvýšený pas chrání záda, což vítají lékaři-vlevo. Černobíle pruhované triko z měkkého úpletu s kapucí-vpravofoto: Archiv firmy Neckermann

Neopouštět svůj styl

Těhotenství je právem označováno jako jiný stav, což ovšem neznamená, že by se měla viditelně proměnit celá žena, pomineme-li rostoucí bříško. Chce to jen vyhovět potřebám měnící se postavy tak, aby nestrádala ani maminka, ani miminko. Móda oběma fandí.

:.Kalhoty pro volný čas mají jemný vysoký přeložený pas s nastavitelnou šňůrkou. Velmi dobře padnou a nebrání pohybu. foto: Archiv firmy Neckermann

Několik tipů:

- O co největší využití si říkají tuniky, zejména s řasením i na zadním díle.

- Sportovně založené ženy, hlavně mladší, uvítají speciálně řešené kalhoty a sukně s laclem. Mají tu výhodu, že se do nich dají dlouho nosit trika a halenky, které už v šatníku jsou.

- Není nad kalhoty s pružným sedlem, zvýšeným pasem a rovnými nohavicemi. S vhodným vrškem se v nich dá zvládnout i společenská příležitost.

- Malý problém představuje svrchní zimní oblečení, protože jde o krátkodobou investici. Zajímavým řešením může být teplé pončo nebo pelerína, které najdou uplatnění i později.

- Protože oblečení musí být měkké, prodyšné a všestranně příjemné, nejlepším materiálem je ten, v němž má hlavní podíl bavlna.

:.Těhotenská podprsenka je z 95% bavlny a má pružné košíčky. Zesílení spodní části předního dílu jemných kalhotek poskytuje bříšku oporu (vlevo). Potahované knoflíčky na vysokých manžetách a sedle dodávají tunice nařasené pod ňadry velkou dávku ženskosti, která k budoucímu mateřství tradičně patří. foto: Archiv firmy Neckermann

Prádlo beze švů, boty bez tkaniček

Velmi důležité je kvalitní spodní prádlo. Přednost má jemné bezešvé. Podprsenky jsou bez kostic, s širšími ramínky, s měkkými košíčky nebo jen zapracovaným zesílením. O podporu břišní stěny v druhé polovině těhotenství se postarají elastické, nikoli však těsné kalhotky. Těhotenské punčocháče s klínem dobře obepínají nohy a také poskytují oporu zvětšenému bříšku.

:.Nezapomeňte na doplňky.foto: Archiv firmy Baťa

I když je žena zvyklá běhat na vysokých podpatcích, na nějakou dobu by si je měla odpustit. Jistotu jí poskytnou střevíce na nízkém širokém podpatku, s protiskluzovou podešví, bez tkaniček i jiného složitého zapínání. Ohnout se přes nenarozené mimino je totiž dost složité.

:.Nízký, široký podpatek hraje v těhotenské módě prim. foto: Archiv firmy Tamaris

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Fialová bude i letošní zimu v kurzu

Fialová barva symbolizuje mystiku a magii. Snad právě proto je tak populární právě v zimních měsících, kdy dlouhé večery svádí k čarování. Navíc různé odstíny...

Výběr článků

Načítám