Hlavní obsah

Kateřina Moťovská: Peníze vás nenaplní a štěstí vám také nepřinesou

Právo, Helena Vacková

Musíš skočit a plavat. Přesně tohle si říkala, když se po zmizení Jana Moťovského ocitla v čele soutěže Miss ČR. „Manžel měl se soutěží své plány a byla by škoda všechno jen tak zahodit,“ říká odhodlaně nová šéfka klání o nejkrásnější ženu republiky Kateřina Moťovská (30).

Článek

Soutěž Miss ČR koupil podnikatel Jan Moťovský (38) od Miloše Zapletala před rokem. V tu dobu ještě nikdo netušil, že nad nadcházejícím ročníkem bude viset velký otazník. Jan Moťovský totiž před dvěma měsíci beze stopy zmizel ve Francii. Na začátku srpna odletěl do Nice za obchodem s nemovitostmi a od té doby jakoby se po něm zem slehla. A pátrání francouzské a české policie je zatím bezúspěšné. „Co bude dál se soutěží?“ ptali se mnozí.

Chce dát soutěži novou image

Proto se jeho manželka Kateřina nedávno rozhodla, že všechno vezme do svých rukou a bude pokračovat v tom, co její manžel začal. „Tohle je okamžik, který nikdo nečekal,“ říká trochu smutně sympatická blondýnka, která naštěstí ví, co její muž se soutěží plánoval.

„Hodně jsme se s manželem o Miss ČR bavili, vím, jak chtěl změnit její podobu, a v tom teď chci já dál pokračovat.“ Se svým týmem, se kterým na přípravách dalšího ročníku pracuje, hodlá zachovat vysokou profesionalitu klání, ale má v plánu pozměnit trochu její konzervativní image.

„Dvacet let tu byla soutěž prezentována stejným způsobem, měla trochu strnulejší podobu. Proto chceme, aby finálový večer byl pro diváky zajímavější, trochu ho - v uvozovkách - omladit,“ říká Kateřina a dodává, že Miss ČR ještě víc propojí s charitou.

„Máme založený Nadační fond Bohemia a každá nová vítězka se na rok stane jeho prezidentkou. Touto cestou chceme pomáhat tam, kde je to potřeba. Ať to jsou senioři, děti… Každý rok se zaměřujeme na to nejpotřebnější,“ přibližuje svoji a manželovu vizi.

„Když manžel dostal od pana Zapletala nabídku na odkoupení soutěže, přišel za mnou a ptal se, co na to říkám. Po delších úvahách jsme se shodli, že by to mohl být pro nás zajímavý projekt a zároveň i výzva. Měl moji veškerou podporu a důvěru.

Hovořili jsme spolu také o možnosti, že bych se v budoucnu na soutěži rovněž podílela,“ vzpomíná Kateřina. Tehdy ji ani ve snu nenapadlo, jak brzy se stane Miss ČR její hlavní pracovní náplní.

Foto: Petr Horník, Právo

Zleva: Zuzana Jandová, Kateřina Moťovská a Taťána Šedivá

Silná kvůli dceři

„Nové zprávy o manželovi zatím nemám,“ posmutní. Zármutku však nepodléhá. „Možná navenek působím v pohodě a jako kdyby se nic nedělo, ale nikdo si nedovede představit, co prožívám uvnitř…“

Kateřina svého muže viděla naposledy začátkem srpna, kdy ji vezl na letiště. Cestovala totiž s dcerou do Španělska, kam měl za ní Moťovský týden nato přiletět a strávit s nimi společnou dovolenou. Druhý den potom Moťovský odletěl do Francie.

„Když mi po svém odletu nezavolal, měla jsem špatný pocit. Říkala jsem si, že se asi něco stalo. Nikdy předtím totiž neudělal, že by o sobě, když někam cestuje, nedal vůbec vědět,“ řekla před časem Moťovská s tím, že se po zprávě o manželově zmizení raději vrátila zpět do Česka.

Co vězí za zmizením podnikatele Moťovského, Kateřina netuší. „Nemám k tomu žádné vysvětlení, nevím,“ kroutí hlavou. Naposledy byl Jan Moťovský viděn třetího srpna v Nice, kde měl mít několik obchodních schůzek ohledně nemovitostí, některé i s ruskými podnikateli.

Francouzská ani česká policie zatím neobjevily jedinou stopu, která by napomohla jeho nalezení. Kateřina si dokonce s Moťovského bratrem Romanem na pomoc najala francouzskou detektivní kancelář, ale ani ta nic nevypátrala. Největší oporou je pro Kateřinu v tuto chvíli její rodina a tříletá dcerka Kačenka.

„Když ji vidím, tak si říkám, že musím jít dál,“ říká mladá atraktivní žena, pro kterou nejhorší okamžiky nastávají ve chvíli, kdy se jí Kačenka ptá: „Maminko, kde je tatínek?“

„A pak když ho začne kreslit…“ v očích se jí zase zalesknou slzy. „Odpovídám jí, že je tatínek v práci, že toho má teď hodně. Nesmím dát na sobě znát jakoukoli změnu, protože dcerka všechno hodně vnímá. Vždycky čeká, jak se zachovám. Naštěstí je ve věku, kdy se mě na víc neptá. Ale jak stále opakuji, já věřím, že se nám manžel a táta mojí holčičky vrátí! Tahle víra je můj hnací motor.“

:.Šťastná rodinka - podnikatel Jan Moťovský s manželkou Kateřinou a dcerou Kateřinou, týden před svým ztracením. Foto: Archív rodiny

Roční dovolená v Las Vegas

Se svým mužem se Kateřina seznámila na jedné ze svých zimních dovolených ve Špindlerově Mlýně, kde Jan Moťovský vlastní hotel Westend. Postupem času jejich přátelství přerostlo ve vztah a posléze v manželství. „Čím si mě získal? Prostě mi s ním bylo dobře.

A jestli mě nějak změnily peníze? Myslím, že mám stejné životní hodnoty jako většina lidí: zdraví, rodinné zázemí a dobré přátele. Peníze vás nenaplní a štěstí vám také nepřinesou… Člověk musí zůstat stát pevně nohama na zemi a být pokorný.“

Kvůli Janu Moťovskému Kateřina opustila své rodné město - Hradec Králové, kde do té doby žila s rodiči a o tři roky starším bratrem Michalem. „S mojí rodinou mám opravdu krásný vztah,“ říká a dál vypráví, jak coby dítě obdivovala tatínka, který má dle slov Kateřiny talent na muziku - spolu s jejím bratrem hrají v kapele.

Lásku k hudbě prý po něm trochu podědila. „Vzpomínám na dobu, kdy jsem hrávala na kytaru u táboráku se svými kamarády,“ usmívá se. Když se Kateřina nastěhovala k Janu Moťovskému do Prahy, oba se rozhodli, že svůj vztah prověří dlouhodobějším pobytem v zahraničí, a odletěli na téměř roční dovolenou do amerického Las Vegas. „Honza tam má kamarády, takže jsme měli dobré zázemí… Zároveň jsme se mohli zdokonalit v angličtině, pravidelně jsme tam chodili do jazykové školy.“

Hazard ji prý nezlákal. Jak tvrdí, k hracím automatům či kartám nemá žádný vztah. „Honza si občas zašel do kasina, ale nijak to nepřeháněl,“ popisuje život za velkou louží.

:.„Nesmím na sobě dát znát jakoukoli změnu, protože dcerka všechno hodně vnímá,“ říká.  - Foto: Korzo

Oblékala Ewu Farnou

Kateřina v dětství toužila být zdravotní sestrou, když se ale měla rozhodnout, zvolila střední odbornou školu - obor telekomunikace. „Brzy jsem však zjistila, že to není to, co by mě bavilo,“ přiznává.

V době studií se už ale hodně zajímala o svět módy a styling. Dokonce se v sedmnácti krátkou dobu věnovala modelingu. To ale, jak tvrdí, jen z legrace a zvědavosti.

„Párkrát jsem se prošla po molu, ale že bych chtěla dělat modelingem nějakou závratnou kariéru, to ne,“ hodnotí někdejší období. Záhy se modelingu vzdala a spíš se věnovala stylingu. Navrhovala kamarádkám oblečení a radila s kostýmy začínajícím tanečním skupinám.

„Mám cit pro barvy,“ tvrdí s tím, že jí nejvíce vyhovují spíše veselejší kombinace, záleží však na náladě. Z oblečení dává přednost ležérně společenskému stylu. „Sportovní oblečení je pak pro mě pohodlné třeba na procházky s kočárkem.“

Své návrhářské dovednosti si Kateřina nedávno mohla ověřit při turné Ewy Farné. Dostala totiž nabídku mladou zpěvačku při téhle příležitosti oblékat. „Byla s ní opravdu skvělá spolupráce. Vůbec nemá hvězdné manýry, je to milá talentovaná holčina. Myslím, že jsme byly spokojené obě,“ konstatuje Kateřina.

Nyní se plně věnuje přípravám Miss ČR

Teď ale veškerou svou energii věnuje přípravám na jednadvacátý ročník soutěže Miss ČR. Kvůli nedostatku času dokonce musela na pár hodin denně najmout paní na hlídání pro svou malou dcerku.

„Doteď jsem byla na mateřské, takže jsme nikoho na hlídání nepotřebovali. Akorát jsem dvakrát do týdne chodila do jazykové školy na angličtinu a španělštinu, ale i tak jsme všechno zvládali s manželem sami.“

Španělštinu si Kateřina vybrala proto, že často jezdí se svým mužem do této země na dovolenou. Stejně tak ji ale uhranula francouzská Riviéra. Tam zase vyrážejí pravidelně s karavanem. „

Vždycky jsem byla kempař. Miluju ohníčky, táboření, spaní pod širákem… A s karavanem to je úžasné. Můžete se kdekoli zastavit. Hotely jsou sice příjemná věc, ale není nad vůni přírody. Moc bych si přála, abychom spolu zase všichni někam vyrazili,“ uzavírá Kateřina.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám