Hlavní obsah

Punková ikona Westwoodová radí jak být in a ušetřit

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PAŘÍŽ

Královna punku, která si kdysi vytvořila jméno kolekcí pro kapelu Sex Pistols, jejichž oblečky pospojovala zavíracími špendlíky, radí milovníkům módy, jak být in a přitom ušetřit. Mají si vyrobit modely vlastní.

Foto: ČTK

Westwoodová představila v Paříži novou kolekci.

Článek

"V těchto těžkých dobách - oblečte se," uvedla v ručně psaném prohlášení, které rozdávala hostům na své přehlídce v Paříži. "Je známkou statusu, že nosíte své oblíbené kousky pořád dokola, dokud nedostanou patinu nebo se nerozpadnou," dodala.

Hosté, mezi nimiž byla americká zpěvačka Katy Perryová nebo kontroverzní britská umělkyně Tracey Eminová, čekali na zahájení prezentace pro jaro a léto 2009 dlouhých 90 minut.

Jedna z modelek vstoupila na molo obalená sytě růžovým taftem, který se odmotával přímo z role. Westwoodová obula modelku do gladiátorských sandálů s koženými pásky, které vedly až ke stehnům. Ověšování se stalo uměním na terakotovém žerzejovém obleku nebo ostře řezaném bílém gázovém hábitu ozdobeném černými plastikovými květy.

Westwoodová s hřívou rudých vlasů, vždy připravená k politické kampani, se přišla klanět v zeleném tričku s nápisem "30 miliard dolarů". To je podle ní suma nutná každý rok k záchraně deštných pralesů.

Nebylo to poprvé, co Westwoodová kritizovala nicotnost módního průmyslu. Nyní ale nebylo možné necítit kampaň trochu jako podrážení si vlastních nohou, zvláště v časech kdy obchody klesají, napsala AP.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám