Hlavní obsah

VIDEO: Natali Ruden představila modely jako obrazy

– PRAHA

Velmi ženská, s prvky romantičnosti, ale ovlivněna urbanismem bude podle módní návrhářky Natali Ruden dámská móda na příští sezónu. Podle trendů, které nabídly týdny módy v Londýně, nebo New Yorku, se v ní prý odrazí historické vlivy i styl filmových hvězd. Své modely v novém butiku představila jako obrazy. "To je moje představa umění," uvedla.

Nové šaty Natali Ruden Video: ČTK

 
Článek

V historickém středu Prahy prý chce Ruden přispět ke vzniku módní čtvrti. "Praha je pro designérskou módu velmi otevřená. Doufám, že tady vybudujeme čtvrt jako v Londýně, nebo Milánu. Snad sem budou častěji chodit také turisté," řekla o nových prostorách v blízkosti Staroměstského náměstí.

Nový butik Natali Ruden umístila do pomyslného trojúhelníku módy, který před časem vytvořilo několik návrhářek spojených ve volném společenství Czech Fashion Center (CFC). Své klienty chtějí oslovit kvalitním designem, osobním přístupem a perfektním řemeslným provedením. "Je dobré, když lidé mohou nakoupit v jedné ulici. Je to pohodlné. Také módě to prospívá," míní.

Podle Ruden se do módy znovu vracejí kalhotové kostýmy, které skoro vymizely. "Aktuální jsou kombinace úpletů a sukní, nebo dobře propracovaná saka. To mi imponuje," řekla k vizím světových návrhářů. Podle ní jsou na molech v Londýně nebo New Yorku vidět prvky z 50. a 60. let, široká ramena, nebo styl Marlene Dietrichové.

Snahou současných návrhářů je podle designérky přiblížit lidem autorskou módu. Sama vedle extravagantních společenských modelů pracuje na módě pro všední den. "Bude tady ateliér i obchod pod jednou střechou. Bude to móda na míru, něco pro ženy do velikosti 50, i pracovní oděv," vysvětlila.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám