Jahodový sen

Jahodový senfoto: Novinky/Jemča

Suroviny: 150 ml jahodového čaje, 50 ml jahodového pyré, 20 ml citrónové šťávy, jahoda a lístky máty na ozdobení

Postup: Uvaříme jahodový čaj a necháme vychladit. V mixéru rozšleháme hrst jahod na pyré. Připravíme si vyšší sklenici se stopkou, do níž vložíme několik kostek ledu. Do šejkru nalijeme odměřené množství připraveného jahodového čaje, jahodového pyré a citronové šťávy a promícháme. Směs nalijeme do připravené sklenice a dozdobíme jahodou spolu se snítkou čerstvé máty.

Malinový svět

Malinový světfoto: Novinky/Jemča

 

Suroviny: 150 ml malinového čaje, 50 ml malinového pyré, 20 ml citrónové šťávy a koktejlová třešinka, ovoce na ozdobení

Postup: Postupujeme stejně jako u jahodové verze, pouze vyměníme přísady za malinový čaj a malinové pyré. Ozdobit můžeme koktejlovou třešní a ovocem, například hroznovým vínem a mochyní a lístky čerstvé máty.

Broskový sen

Broskvový senfoto: Novinky/Jemča

Suroviny: 150 ml broskvového čaje, 50 ml broskvového pyré, 20 ml citrónové šťávy a ovoce na ozdobení

Postup: Opakujeme postup s broskvovým čajem a broskvovým pyré. Sklenici ozdobíme ovocem dle vlastní chuti.

Jablečný závin

Jablečný závinfoto: Novinky/Jemča

 

Suroviny: 150 ml jablečného čaje, 100 ml jablečného džusu, 20 ml citrónové šťávy, 1 celá skořice, kousek jablka a pomerančové kůry na ozdobení

Postup: Vychlazený čaj s příchutí jablka a skořice v šejkru smícháme s jablečným džusem a citronovou šťávou. Mix nalijeme do vyšší sklenice se stopkou na kostky ledu. Ozdobíme tyčinkou skořice s kouskem pomerančové kůry a měsíčkem jablka.

Jablečno - mátové osvěžení

Jablečno - mátové osvěženífoto: Novinky/Jemča

 

Suroviny: 150 ml mátového čaje, 3 snítka čerstvé máty, 2 lžíce třtinového cukru, 20 ml citrónové šťávy, máta a kousek jablka na ozdobení

Postup: V širší sklenici s plochým dnem, ve které budeme nápoj podávat, rozdrtíme třtinový cukr s citronovou šťávou. Přidáme kostky ledu a snítky máty, nalijeme vychlazený čaj a promícháme dlouhou lžící. Sklenici ozdobíme čerstvou mátou a kouskem zeleného jablka.

Mrazivý ananas

Mrazivý ananasfoto: Novinky/Jemča

 

Suroviny: 150 ml zeleného čaje s ananasem, 50 ml ananasového džusu, 20 ml grenadiny, koktejlová třešeň, mochyně nebo kousek ananasu na ozdobení

Postup: Do vyšší úzké sklenice nasypeme několik kostek ledu, přilijeme vychlazený zelený čaj a džus s příchutí ananasu. Grenadinu necháme nápojem prokapat, aby vytvořila barevný efekt na dně sklenice. Ozdobíme koktejlovou třešinkou a mochyní nebo kouskem ananasu.

Grepový vánek

Grepový vánekfoto: Profimedia/Jemča

 

Suroviny: 150 ml čaje grapefruit - 3 výřezy čerstvého grepu 20 ml limetkového sirupu, 50 ml grepového džusu a 2 lžíce třtinového cukru

Postup: Ve sklenici utřeme kousky grepu s cukrem a limetkovou šťávou. Přidáme kostky ledu, nalijeme čaj a grepový džus, promícháme v šejkru a nalijeme do sklenice, v níž budeme koktejl podávat. Ozdobíme výřezem grepu.

Zázvorová vášeň

Zázvorová vášeňfoto: Novinky/Jemča

 

Suroviny: 150 ml citrónového čaje se zázvorem, 100 ml jablečného džusu, několik plátků čerstvého zázvoru, výřez citronu a kousek čerstvé máty na ozdobení

Postup: Do sklenice vložíme kostky ledu a plátky zázvoru. Zalijeme citronovým čajem se zázvorem a jablečným džusem v odměřeném množství. Ozdobíme plátkem zázvoru, výřezem citronu a snítkem čerstvé máty.