Hlavní obsah

Péče o nohy by měla být samozřejmostí pro každou ženu

Novinky, das

Nohy patří mezi nejvíce zatěžované části našeho těla, proto bychom o ně měli pečovat a hýčkat si je. Určitě si to zaslouží.

Foto: Profimedia.cz

Nohy bychom si měli hýčkat.

Článek

Nohy neobsahují tolik mazových žláz, tudíž je kůže na nich sušší a drsnější než na zbyteku těla. Navíc jsou denně velmi zatěžovány a tak na nich často vzniká mnoho nepříjemností. Mezi nejčastější problémy patří zvrdlé a popraskané paty a křečové žíly.

Jak o naše nohy doma pečovat?

- Nohy alespoň občas namočte do vlažné lázně se lžící koupelové soli a šťávou z jednoho citrónu a to minimálně na 10 minut.

- Poté nohy osušte. A pokuste se zrohovatělou kůži odstranit pemzou či speciálními brousky. Záleží na tom, co jste zvyklé používat.

- Chodidla vyhlaďte peelingovým krémem a nohy opláchněte.

- Nehty na nohou ostříhejte do rovna kleštičkami na nehty. Nerovnosti zapilujte pilníkem a změklou kůžičku zatlačte zpět.

- Výbornou prevencí proti otokům je osvěžující masáž střídavě studenou a teplou vodou. Nezapomeňte skončit vždy studenou vodou.

- Nohy posléze natřete hydratačním krémem - pokud ale budete ještě nehty lakovat, pak s promazáváním počkejte až na závěr.

- Všechny přístroje, které jste použili během pedikúry poté řádně vydezinfikujte.

foto: Novinky

1. Vichy Antiperspirant na nohy Podexine - Antiperspirant s Ozocinem. Omezuje nadměrné pocení nohou, které je příčinou nepříjemného zápachu. Vlhkost je redukována po dobu 24 hodin.

2. Scholl peeling krém - Intenzivní komplex přírodní pemzy a ovocných AHA kyselin efektivně odstraní drsnou, ztvrdlou kůži na chodidlech. Zanechává pokožku měkkou a vláčnou.

3. Avon Obrušující krém na paty - určen pro dokonale vyhlazená chodidla.

4. Eucerin krém na nohy pro suchou až atopickou pokožku 10 % Urea - lehký krém pro každodenní péči o suchou, velmi suchou a zrohovatělou pokožku nohou a chodidel. Vhodný pro péči o pokožku nohou diabetiků a jako doplňující péče při dermatologické léčbě atopického ekzému, lupénky, ichtyózy apod.

5. Vichy Podexine na rozpraskanou pokožku chodidel - Vysušená a ztvrdlá vrstva odumřelé pokožky na chodidle může praskat. Pro účinný boj s těmito projevy.

6. Weleda Balzám na nohy - pokožku chodidel nejen pěstí, nýbrž zároveň i posiluje. Kromě toho vytváří chodidlům příjemné prostředí - reguluje pocení, a tím předchází nepříjemným následkům hromadící se vlhkosti.

Reklama

Související témata:

Související články

Dejte si občas nohy na stůl

Většina zaměstnání v současnosti je sedavé povahy, při mnohých dlouho stojíme, při jiných jsme omezeni v pohybu při neustálém cestování různými dopravními...

Kožní mykózy se často nepříjemně vracejí

Na člověka, který si na návštěvu přinese vlastní pantofle, se asi budeme dívat jako na hodně velkého samorosta. Ale pro lidi, kterým se opakovaně vracejí kožní...

Výběr článků

Načítám