Hlavní obsah

K zářícímu létu patří i zářící a barevné nehty

Právo, Jana Tomsová

Blíží se čas všemožných změn, kdy bývá prospěšný i odvázanější přístup k vlastnímu vzhledu. Tak třeba není špatné místo decentní francouzské manikúry nechat nehty pořádně rozzářit.

Foto: Oriflame, Právo

Péče o nehty patří neoddědělitelně ke každé ženě.

Článek

Mnoha ženám se zdá lakování nehtů zdlouhavé, tak se raději této atraktivní ozdoby svých rukou vzdají. Je to škoda, a nejen kvůli parádě. Kvalitní laky jsou totiž obohaceny o celou řadu příměsí, které prospívají i zdraví nehtů. Platí to jak o rukou, tak o nohou.

.: Je dobré vybrat si barvu, která dobře odpovídá ostatním doplňkům.foto: Právo/Dermacol

Spěch se nevyplácí

Přestože máme k dispozici přípravky, které proces lakování urychlí, rozhodně není dobré jej uspěchat. Výrobky 3 v 1 nabízejí trojí účinek. Jako podlak chrání nehty před zabarvením a vyrovnávají jejich povrch, takže barevná vrstva se potom lépe nanáší.

Jsou vhodné rovněž pro poslední vrstvu, jež prodlouží trvanlivost laku, zintenzivní jeho lesk a chrání nehty proti každodennímu opotřebení. Do třetice se osvědčují jako zpevňovače, bránící třepení nehtů.

.: Kombinace se nevylučují.foto: Právo/Mavala

Mezi prospěšné substance laků na nehty patří kalcium, panthenol, železo, výtažky z minerálních solí a dokonce se používají také extrakty z mořských perel. Velmi užitečné jsou urychlovače schnutí, které podstatně zkrátí dobu potřebnou k bezchybnému nalakování.

.: Barev je na výběr.foto: Právo/Avon

Požadavek stejné barvy laku na rukou i nehtech v otevřených sandálech už není tak přísný jako kdysi. Kombinace barevného s bezbarvým je zcela bezproblémová, dvě odlišné barvy by měly ladit tón v tónu.

Do výběru odstínu má co mluvit hlavně barva pokožky. K růžové se hodí laky s nádechem do modra, jasně růžové a nafialovělé. Je-li spíš dozlatova, jsou na místě všechny teplé červené, lososové či oranžové tóny.

Reklama

Související témata:

Související články

Pozor na nebezpečné laky na nehty

Ministerstvo zdravotnictví varovalo ve čtvrtek spotřebitele před používáním dvou typů laku na nehty. Výrobky obsahují toxické ftaláty, které mohou způsobit...

Nejúčinnější metoda na plísně nehtů

Pozoruhodnou účinnost má nový způsob léčby plísní na nehtech. Bude zřejmě zajímat všechny lidi, kteří se jich nemohou zbavit nebo kterým se plísně vytrvale...

Výběr článků

Načítám