Hlavní obsah

OBRAZEM: V New Yorku proběhl slavnostní večer návrhářských Oscarů

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

NEW YORK

Francisco Costa, Tom Ford a Tory Burchová získali v New Yorku ocenění Rady amerických módních návrhářů (CFDA) jako nejlepší návrháři roku. Ocenění za celoživotní dílo si odnesla Carolina Herrera. Ceny, které se v oděvním průmyslu udělují již 26 let, jsou považovány za ekvivalenty filmových Oscarů.

Foto: Reuters

Herečky Maggie Gyllenhaal, Victoria Beckhamová a Eva zvou na pódium vítězného návrháře Francisca Costu.

Článek

Slavnostní předávání cen zahájila prezidentka CFDA Diane von Fürstenbergová, která úvodem vzdala hold zesnulému návrháři Yvesi Saint Laurentovi, který zemřel v neděli ve věku 71 let na rakovinu. Fürstenbergová měla na sobě modelový oblek ve stylu smokingu propagující značku YSL.

.: Francisco Costa pózuje pro fotografy s cenou CFDA a herečkou Evou Mendesovou, která má na sobě šaty z jeho dílny.foto: ČTK/AP

"Yves byl umělec, který nás vždy překvapoval," řekla jeho dlouholetá přítelkyně. "Říkával, že by chtěl být Matissem, ale já myslím, že Matisse by byl býval chtěl být jím."

.: Kim Catrall ze seriálu Sex ve městě moderovala předávání cen.foto: Profimedia

Nejlepším návrhářem dámských oděvů zvolili vydavatelé, návrháři a obchodníci už podruhé Franciska Costu. Ford si odnesl cenu pro špičkového návrháře v kategorii pánských oděvů. Burchová označila svoje vítězství za surrealistické. Byla nominována poprvé a porazila takové veterány odvětví módních doplňků, jako je Michael Kors a Marc Jacobs.

.: Victoria Beckhamová s návrhářem Marcem Jacobsem přichází na CFDA Fashion Awards. foto: ČTK/AP

Přítomen byl i starosta New Yorku Michael Bloomberg, který dostal ocenění od CFDA za podporu rozvoje oděvního průmyslu. Hrdě prohlásil, že v New Yorku je na 800 módních společností, což je dvojnásobek toho, co je v nejbližším konkurenčním městě Paříži.

.: Tom Ford přebírá ocenění. V pozadí Kim Catrall. foto: Reuters

Předávání cen CFDA je místem setkávání módní návrhářů a celebrit. Mezi hosty byly herečky Eva Longoriová, Kim Cattrallová, Mandy Mooreová, Lauren Huttonová, Tina Feyová, Amy Poehlerová, Hilary Duffová i osobnosti módního světa, jako je Ralph Lauren, Donna Karanová či Vera Wangová.

.: Večer byl plný výjimečných modelů. Na snímku Famke Janssen, holandská herečka.foto: Profimedia

Ceny předávala Eva Mendesová spolu s Victorií Beckhamovou a Maggie Gyllenhaalovou. Vypadalo to, že každá propaguje svého oblíbeného návrháře: Mendesová přišla v elegantních hladkých bílých šatech od Costy, Beckhamová v nabíraných minišatech od Marka Jacobse a Gyllenhaalová v černozelené tunice ze salonu Proenza Schouler.

.: V zajímavém úboru přišla i Katie Lee Joel, manželka hudebníka Billyho Joela.foto: Profimedia

Reklama

Související články

OBRAZEM: Sukně si zaslouží větší pozornost

Před časem už to málem vypadalo tak, že v souboji kalhot se sukní zvítězí nohavice. Naštěstí se ale do šatníků vrací ženskost a s ní také sukně, umožňující...

Výběr článků

Načítám