Hlavní obsah

VIDEO: Iška Fišárková předvedla módu v rodinné vile

V rodinné vile na Hradčanech uspořádala ve čtvrtek velkou módní přehlídku návrhářka Iška Fišárková. Na mole vycházejícím z rozsvíceného okna přímo do zahrady předvedla zhruba osm desítek modelů, které vznikly v posledních třech letech.

Iška Fišárková pořádala přehlídku na balkoněVideo: ČTK

 
Článek

Prezentaci pojala jako jakousi "rozlučku" s domácím prostředím a začátek nové tvůrčí cesty. Od června se její studio Max Fred stěhuje do Michalské ulice v centru Prahy.

.: Bílý model s kloboučkemfoto: ČTK

"Oblečení nevidím jen jako pěknou slupku, ale jako otevřené okno do nitra člověka, který se za své nitro nestydí a chce o něm dát světu vědět," říká návrhářka. Podle ní je při tvorbě důležitá osobnost, svoboda a variabilita.

Přehlídku tvořily modely hned z několika kolekcí

Návštěvníci mohli obdivovat elegantní kolekci Crazy Crayzl, která je podle autorky pro "elegána, bohéma i dandy". "Bylo velmi těžké vybrat modely. Je to retrospektiva posledních tří kolekcí. Každá má nějakou koncepci, která navzájem příliš nesouvisí. Nabízíme takový bazárek, směs. Věřím ale, že jsou kompatibilní," uvedla Fišárková.

.: Model v černé s červeným páskemfoto: ČTK

Dnes představila mimo jiné černo-bílé modely z oděvní série Kdo je Max Fred? oslavující éru dobových filmů a dobrodružných románů, "kdy padouch byl padouchem, klaďas klaďasem a chlap chlapem". Další ukázku tvořilo oblečení z kolekce Nesnesitelná lehkost, která odráží luxus a život ve městě.

V ní se zaměřila na krásu, komfort, klasické formy a nové detaily. Nechyběly ani dámské modely z aktuální kolekce Cestou do Lathe Biósás na letošní jaro a léto. Ta je podle autorky určena bystrým, výjimečným a dráždivě sexy ženám.

Nechybělo občerstvení ani prodej modelů

Obecenstvo obdivovalo módu z trávníku na zahradě. Občerstvit se nebo ochutnat domácí koláčky mohli návštěvníci ve sklepě budovy, kde se dosud nacházelo návrhářské studio. Hned po ukončení přehlídky si návštěvníci mohli předváděné modely zakoupit za poloviční cenu.

Foto: ČTK

Večerní róba

"Strašně se mi ta móda líbí. Odnáším si jedny kalhoty," řekla herečka Lenka Vlasáková, která se objevila v roli modelky na molu. "Bylo to velmi intimní, domácí. I modely tomu vyhovovaly," uvedla. Sama prý v módě hledá originalitu a tím ji prý oslovila práce Išky Fišárkové.

Iška (Vladimíra) Fišárková se na módní scéně pohybuje od poloviny 90. let. Od roku 1994 navrhuje pod značkou MaxFred, pojmenovanou podle křestních jmen synů Maxmiliána a Bedřicha.

.: Módní návrhářka Iška Fišárkováfoto: ČTK

V letech 2001-2005 se věnovala rekonstrukci rodinné vily Na Baště Sv. Jiří a malé dceři Adélce. Po návratu k módní tvorbě zazářila na festivalu Prague Fashion Week, kde za tři roky získala dvě hlavní ceny pro nejlepšího výtvarníka. Mezi jejími zákazníky jsou mimo jiné olympijský vítěz Lukáš Pollert, nebo spisovatel Jáchym Topol.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám