Osvěžující koktejl El Niňo

el Niňo.: El Niňofoto: Novinky/Bohemia Sekt

Suroviny: 2cl Papayový sirup, 5cl Dry ginu, 5cl mandarinkové šťávy, cca 10-11cl demi sektu


Dávkujte všechny suroviny mimo sektu do šejkru a důkladně protřepejte. Nalijte do předem vyfrapovaného tumbleru a dolijte sektem.

Jameson Sour

Jameson Sour.: Jameson Sourfoto: Novinky/Archív

Suroviny: 5cl Jameson whiskey, 2cl citrónové šťávy, 1cl cukrového sirupu, čerstvý pomeranč

Do šejkru nasypeme led a dávkujeme irskou whisky, citrónovou šťávu a cukrový sirup. Protřepeme a nalijeme do sklenice naplněné ledovou tříští. Ozdobíme čersvým pomerančem.

Rhapsody drink

BOHEMIAN RHAPSODY.: Bohemian Rhapsodyfoto: Novinky/Bohemia Sekt

Suroviny: 4 cl jahodového likéru, 2 cl Cinzana, 1 cl sirupu z mučenky, 2 cl Limetkovýho freshe, Sekt rosé brut, zástřik limetovou kůrou

Dávkujte vše mimo sektu do šejkru a důkladně promíchejte. Přes barové sítko přelijte do předem vychlazené flétny a dolijte sektem. Proveďte zástřik limetkovou kůrou a ozdobte ovocným závěsem.

Ivanina drink

Ivanina

.: Ivaninafoto: Novinky/Bohemia Sekt

Suroviny: 2 cl Sirupu Fruit de la Passion, 3 cl Cinzano Limetto, 2 cl ananasového džusu, 4cl džusu s černého rybízu, Sekt brut

Všechny suroviny kromě sektu důkladně promixujte v šejkru. Do vychlazené sklenky přes strainer nalijte a dolijte sektem. Zdobíme řezem ovoce.

Champagne cocktail

Champain Koktejl.: Champain Koktejlfoto: Novinky/Bohemia Sekt

Suroviny: 1 ks mocca kostky cukru, 1dcl Angostura Aromatic Bitters, 1 ks závitku citronové kůry, Sekt brut

Na dno flétny na šumivé víno vložte malou kostku cukru (např. mocca cukru nebo i zlomek kostky větší), zastříkejte ji angosturou, přidejte závitek citronové kůry z dobře omytého a zdravého citronu (závitek se opatrně nožem nebo patentní škrabkou podobnou jako na brambory řeže po „rovnoběžce“, aby se přirozeně zatočil) a sklenku doplňte dobře vychlazeným sektem Louis Girardot brut.

Kir Roayal

Kir Roayal.: Kir Roayalfoto: Novinky/Bohemia Sekt

Suroviny: 1 cl crème de cassis /likér z černého rybízu/, 15 cl Sekt brut

Do flétny na šumivé víno odměřte 1-2 cl (podle chuti) crème de cassis a přidejte dobře vychlazený Bohemia Sekt Prestige brut. Jednou nebo dvakrát opatrně promíchejte barovou lžičkou, aby likér prostoupil šumivým vínem.

Ibu drink

IBU.: IBUfoto: Novinky/Bohemia Sekt

Suroviny: 2cl koňaku, 1 cl apricot brandy, 2 cl pomerančové šťávy, Sekt brut

Do šejkru na led odměřte vše kromě sektu. Protřepejte, přes sítko nalijte do flétny a doplňte sektem Bohemia Sekt Prestige brut.

Jameson Apple drink

Jameson Apple.: Jameson Applefoto: Novinky/ArchívSuroviny: 4cl Jameson whiskey, jablečný džus, čerstvé jablko, led

Sklenici naplníme ledem, zalijeme irskou whiskey a doplníme jablečným džusem. Hotový drink promícháme a ozdobíme plátkem čerstvého jablka.

Jameson Berry drink

Jameson Berry.: Jameson Berryfoto: Novinky/Archív

Suroviny: 3cl Jameson whiskey, 2cl malinového likéru, 12cl brusinkového džusu, led

Sklenici naplníme ledem, zalijeme irskou whiskey, přidáme malinový likér a brusinkový džus a vše promícháme. Hotový drink můžeme ozdobit čerstvou malinou nebo limetkou.