Hlavní obsah

OBRAZEM: Plavky pro celou rodinu

Právo, Jana Tomsová

Na dovolenou u vody, ať už půjde o rybník, nebo velkou slanou louži, jsou zapotřebí nej méně dvoje plavky, lépe však troje. Protože ani kvalitní plavkovina nevydrží věčně, a navíc se stále s něčím novým hlásí móda, nákup jedněch plavek je vlastně pravidelnou sezónní záležitostí.

Foto: Archiv firmy Mark & Spencer, Právo

Jednoduchý nadčasový model, vhodný zejména do bazénů, je z vysoce kvalitního materiálu Sensitive, který odolává chlóru až o 120 hodin déle než materiály standardní. Marks & Spencer.

Článek

Čím dál tím víc výrobců přichází se skladebnými plavkovými řadami.

Znamená to, že z jednoho designu můžeme mít několik různých dílů, které se potom dají kombinovat, navíc i s vhodnými jednobarevnými součástmi. Je to praktické řešení.

.: Pánský typ elastických plavek s krátkou nohavičkou patří stále k nejoblíbenějším. Bruno Banani.foto: Právo/Archiv firmy Bruno Banani

Hubeňourky mohou všechno

Vybírat plavky na štíhlou postavu je radost, protože jí sluší víceméně všechno.

Přednost mají samozřejmě dvoudílné plavky, které mohou mít nejen nepatrné trojúhelníkové kalhotky s vázáním na bocích, ale také se zvýšeným pasem, na stehnech však vykrojené, nebo naopak nohavičkové.

.: Tištěné obrázky na horní části bikin jsou letošním plážovým šlágrem. Kalhotky s podprsenkou nemusí být stejné (vlevo). Střih s vypodložením nejenže formuje tvary, ale u světlých odstínů také zabraňuje nežádoucímu prosvítání, New Yorker (vpravo).foto: Právo/Archiv firmy Blue Glue a New Yorker

Ty však vyžadují delší nohy. Hodně se letos objevují i hluboce vystřižené trojúhelníkové podprsenky, se širším ramínkem vedoucím kolem šíje. Oba díly plavek často zdobí kontrastní lemy nebo pružné opasky se sponami.

Pro bezvadnou postavu jsou ale určeny rovněž rafinovaně řešené jednodílné modely, jež vlastně nic neskrývají, ale spíš přitahují pozornost hodně nízko odhalenými zády a sporým propojením s podprsenkou.

.: Maminka i malá dcerka mohou mít na pláž typově stejné oblečení, Otto (vpravo). Černobílá kombinace je také na plavkách nesmrtelná. Odvážný střih vcelku láká i dámy s bezvadnou postavou, Litex (vpravo).foto: Právo/Archiv firmy Otto a Litex

Boubelky to mají těžší

Kdo potřebuje svou figuru vytvarovat k lepšímu pomocí plavek, musí si připlatit. Díky speciálnímu materiálu Power, promyšlenému střihu a využití výztuží lze velikost opticky snížit o jedno číslo.

Vsadky na problematických místech mají stahující efekt, důležité jsou rovněž dobře položené švy.

Za úvahu stojí takzvané tankiny se zapracovanými kosticemi. Jde vlastně o kalhotky a samostatný top, který nepřiléhá těsně k tělu a šikovně zakrývá bříško.

.: Jednodílné plavky mají jemně vyztužené košíčky, kostice a podložený přední díl - to vše formuje postavu (vlevo). Ramínka u dvoudílných jsou odepínací, takže nabízejí variabilitu nošení - za krk i do kříže. Jemně vyztužené košíčky s kosticemi krásně formují dekolt (vpravo).(Triola)

foto: Právo/Archiv firmy Triola

Pro muže retro, děti podle dospělých

Malé pánské sportovní plavky s klasickými postranními vsadkami sice nevymizely úplně, ale jsou v naprosté menšině. Přednost mají vypodšívkované boxerkové střihy, nově s celoplošným květinovým potiskem.

Vedou ovšem plavky šortkové, sahající až nad kolena. Zdobí je nápisy, lampasy nebo potisk.

.: Abstraktní potisk je nejaktuálnějším dezénem letošní sezóny, Quelle (vlevo). Plavková stavebnice zahrnuje dva střihy podprsenek a tři kalhotek. I využití dezénu lze volit různé, Bonprix(vpravo).foto: Právo/Archiv firmy Quelle a Bonprix

Plavky pro děvčata jsou víceméně miniaturizací plavek pro ženy, samozřejmě bez různých výztuží. Ani malá děvčátka už nechodí nahoře bez. Kluci mají na výběr vše, co se dělá pro velké.

Reklama

Související články

Kate Mossová si oblíbila sexy prádlo

Řadě z nás matky říkávaly: „Nikdy nevycházej bez hezkého spodního prádla, protože nevíš, co se ti může stát.“ A tohle bizarní doporučení si k srdci vzala také...

Výběr článků

Načítám