Hlavní obsah

Světový návrhář John Galliano otevírá svůj první butik v Praze

Novinky, das
Praha

Praha se v březnu opět přiblíží takovým mekkám módy jako je Paříž, Milán, Londýn či New York. Bude zde otevřen první butik ve střední Evropě slavného návrháře Johna Galliana, jenž navrhuje modely pro módní dům Christian Dior. K mání zde bude ucelená kolekce Galliano určená pro mladší ženy a dívky.

Článek

Jméno Johna Galliana je spojeno především s luxusním oblečením, které je pro většinu lidí nedostupné. Ve skutečnosti ale Galliano navrhuje i modely pro mladší odvážné ženy, které je cenově dostupnější, přestože kvalita materiálů a střihů není odlišná od nejluxusnějších modelů. Galliano se rozhodl šetřit na reklamě, proto také tato kolekce není prezentována na módních přehlídkách.

„Již v minulosti jsem navrhoval džíny a mladistvé kousky, jejich ceny ale byly takové, že si je mladší zákazníci nemohli dovolit pořídit. Proto jsem se rozhodl vytvořit novou kolekci Galliano, která se zaměří na věkem i myslí mladší ženy,“ říká John Galliano.

Charakteristickým znakem kolekce Galliano, je písmenko G, které se vyjímá jako logo na oblečení i páscích. Současná kolekce je více sportovní, obsahuje také plavky, pleteniny nebo denim. „Chtěl jsem, aby tuto linii charakterizovalo jedno slovo - COOL,“ vysvětlil návrhář.

A jaká je aktuální kolekce jaro/léto 2008?

Galliano se inspiroval hned několika styly. Jednak potulnými cirkusovými kejklíři z 19. století, odkud převzal náměty na romantické tylové šaty, 80.léty a hnutím Rave a Boxem, kde čerpal fantazii pro své sportovnější oblečení či cikánskými vlivy, které lze rozpoznat na sukních a šatech s volány, širokých šálách a šátcích do vlasů.

Z barev dominují hnědá, zelená, okrová, černá či bronzová, s fluorescentními akcenty v duchu 80. let a výraznými potisky. Z materiálů lze poté vybírat od lehkého a vznešeného saténu a žoržetu po energický denim a kůži.

„Modely Johna Galliana nemají na našem trhu obdoby. Nejenže jsou vysoce kvalitní, ale nesou všechny znaky Gallianovy tvorby, díky nimž je nepřehlédnutelný: je na nich vidět jeho nápaditost, fantazie a kreativita. Myslím, že jeho móda bude pro náš trh to pravé. A doufám, že to tady trošku oživíme,“ dodává Tamara Bendlová Kotvalová, majitelka společnosti Carollinum, která kolekci Galliana do České republiky přivezla.

Reklama

Související témata:

Související články

John Galliano opět v centru pozornosti

Vášeň podle Galliana, Revoluce v krvi, John Galliano - vysoká krejčovina v krvi. To jsou titulky některých komentářů úterního francouzského tisku k přehlídkám...

Luxus se v Praze zabydluje pomalu, ale jistě

Značkové hodinky, parfém, kabelka, obuv nebo i dokonalý chrup mohou prý vypovídat o tom, k jaké sociální skupině člověk patří. Z prestižní, špičkové kvality...

Dior představil limitovanou kolekci šperků

Ve čtvrtek 23. listopadu proběhla okouzlující prezentace limitované kolekce šperků Dior od extravagantní a přesto velmi elegantní návrhářky této světoznámé...

Výběr článků

Načítám