Hlavní obsah

Levné boty ve stylu 70. let vyhrávají na neworském Týdnu módy

NEW YORK

Dnes končí newyorský Týden módy, kde zaznamenaly mimořádný úspěch boty ve stylu 70. let, a hlavně za rozumnou cenu. Nízkorozpočtový výrobce obuvi dodal na přehlídková mola obuv za méně než 45 dolarů, tedy asi 800 korun, za pár. Boty od Payless ShoeSource se objevily na přehlídkách značky Abaeté, Lela Rose a Alice+Olivia a navrhly je Laura Poretzká, Lela Roseová a Stacey Bendetová.

Foto: REUTERS, Reuters

Model z kolekce Anna Sui's podzim/zima během newyorského týdne módy.

Článek

"Podívejte se na tyhle paylessky, vypadají úplně jako louboutinky," říká Roseová o páru šedivých balerínek. Ty podle ní jako kdyby z oka vypadly botkám navrženým slavným francouzským návrhářem Christianem Louboutinem, jehož modely se běžně prodávají za 600 dolarů (přes 10 000 korun).

Přestože obuv od Payless se na módních molech v New Yorku objevuje už léta, tento rok se podle pozorovatelů na značku upne výjimečná pozornost, a to vzhledem k hrozbě ekonomické recese v USA.

Originální modely za dobrou cenu

"Naším cílem je demokratizovat módu," říká výkonný ředitel značky Matt Rubel, podle kterého je potřeba nabídnout zákazníkům originální modely mladých a nadějných návrhářů za přijatelnou cenu.

Hlavním hitem letošního podzimu a zimy budou podle návrhářů Payless kozačky (kotníkové i ke kolenům) na vysokém podpatku a v tlumených barvách, které doplní kolekce ženského podzimního oblečení z vlny, žerzeje a šifonu.

Značku Payless založila v roce 1956 v kansaské Topece rodina Pozezů. Firma má dnes asi 4600 obchodů ve všech státech USA a v Kanadě. Je považována za největšího výrobce rodinné obuvi na západní hemisféře.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám