Hlavní obsah

Fascinující třpyt diamantů

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Diamanty jsou vyhledávané pro svůj charakteristický oslňující lesk, jsou symbolem luxusu, třpytu, smyslného půvabu. Jsou krásné, drahé a záhadné – a jistě zrychlí tep každé ženy.

Článek

Diamanty jsou nejtvrdším nerostem na světě, prakticky nezničitelné, a tedy věčné. Dokonce i jejich utváření je tajuplné: hluboko v zemi krystalizuje ryzí uhlík do menších i větších úlomků – tento proces trvá milióny let – které pak prostupují magmatem na povrch, dokud nejsou objeveny a pracně vytěženy v diamantových dolech. Čím větší a ryzejší diamanty, tím jsou samozřejmě cennější.

Krásu a určitou mystičnost diamantů odhalili již v dávném Egyptě. Diamantový prach na konečcích prstů měl zaručit přímou cestu ke spojení lásky s věčností. V Řecku pojmenovali diamanty "adamas", což znamená - nepřemožitelný, což zdůrazňovalo nejen jejich tvrdost, ale i věčnost. Řekové je považovaly za tzv. slzy bohů, které spadly na zem.

V mnohých ženách diamanty vzbuzují neskonalou vášeň. Vždyť už Marilyn Monroe považovala diamant za "nejlepšího přítele ženy". Proto chcete-li vyjádřit velikost a hloubku vztahu k ženě, darujte diamant. Je to dar, na který se nikdy nezapomíná.

V poslední době se můžeme setkat s diamanty téměř v každém módním odvětví. Módní návrháři je používají k dekoraci látek, doplňků jako jsou kabelky, pásky, hodinky či boty. Nebo pomocí luxusních šperků s diamanty dotvářejí celkový dojem z jednotlivých modelů.

Inspirací jsou diamanty i pro výrobce parfémů či jiných kosmetických přípravků. Považují je za známku luxusu, jedinečnosti či věčnosti.

Asi úplnou novinkou je přidání diamantů přímo do přípravků určených pro péči o vlasy. Diamanty zde mají „zesílit odraz světla od vlasů“ a tím dodat vlasům fascinující třpyt po celém jejich povrchu.

Foto: Nová řada výrobků "Diamond Gloss" obsahuje diamantové částečky, které spolu s dalšími ingrediencemi mají schopnost zregenerovat vlas a dodat mu fascinující třpyt diamantů.

Reklama

Související témata:

Související články

Luxus přeje diamantům

Čím dál více lidí u nás utrácí za velmi luxusní originální věci. Potvrzují to i návrháři, kterým každým rokem narůstá poptávka po luxusní garderobě. Na výrobu...

Co všechno stojí drahé kamení

Oscarovou nominaci za nejlepší herecký výkon v hlavní roli vynesla Leonardu DiCapriovi postava žoldáka a pašeráka diamantů Dannyho Archera ve filmu Krvavý...

Výběr článků

Načítám