Hlavní obsah

Nicole Kidmanová zvolňuje tempo a těší se na miminko

Právo, Novinky, Jana Rovenská

Uplynulý rok byl pro čtyřicetiletou australsko-americkou hvězdu Nicole Kidmanovou šťastný. Představila svůj dlouho očekávaný film Zlatý kompas a se svým druhým manželem, country zpěvákem Keithem Urbanem, se usadila na vysněné farmě ve státě Tennessee. Nyní světu potvrdila i tolik očekávanou zprávu, že je těhotná.

Článek

Farma je vzdálená asi půl hodiny jízdy autem od hlavního města country a folku Nashville, kam se Urban (40) z Austrálie přestěhoval už v roce 1992.

"Hned na začátku hledání našeho nového domova jsem vzal Nicole právě sem, věděl jsem, že si to tu zamiluje ze stejných důvodů, jako jsem si tohle místo oblíbil já. Vyhovuje mi tu tempo i způsob života. Máme zde dostatek soukromí, a přitom nejsme izolovaní. Je tu plno míst ke kouzelným procházkám a spousta trávy pod nohama. A navíc lidé nás tady přijali jako sousedy, za což jsme jim vděčni,“ prozradil populární zpěvák.

Oba jsou na farmě, kterou renovují, šťastní a Nicole se netají tím, že její prioritou je teď soukromí, a dokonce přiznává, že se do filmování musí nutit.

Jenže v Hollywoodu mají jedno oblíbené rčení: "Herec je tak dobrý jako jeho poslední filmový hit.“ A Nicole na něj od Návratu do Cold Mountain (2003) čekala plné čtyři roky.

Zlatý kompas je pro Nicole jednou velkou pohádkou

Úspěchu filmu Zlatý kompas, který vychází z fantazijní trilogie renomovaného autora Phillipa Pullmana, připravily půdu snímky stejného žánru, především Pán prstenů od stejných producentů. Role ledově krásné a tajemné paní Coulterové znamenala pro Nicole novou uměleckou zkušenost. Předtím totiž nikdy v podobných filmech nehrála.

"Nejsem velkou obdivovatelkou fantasy filmů, spíše mne přitahují psychologická dramata a složité postavy, umožňující silný herecký výkon. Zlatý kompas je ale jedna velká pohádka a s těmi jsem já vyrostla, maminka mi je četla odmalička,“ říká.

Přesto nad rolí váhala. "Byla jsem v Tennessee, kde jsem si po práci na farmě mohla klidně lenošit a hlavně být s Keithem. Podlehla jsem, až když mi režisér i autor napsali dopis, že mě pro tuto velkou roli potřebují. Vůbec ale nelituji, je to v mé kariéře jedna z největších rolí a doufám, že paní Coulterovou budu hrát ve všech třech dílech. Je to dost složitá postava - vlídná i zákeřná, ale poslouchá hlas svého srdce a to je důležité.“

I když se narodila na Havaji, miluje Austrálii

"Austrálie mně voní květinami, dostala se mi pod kůži, mám ji v krvi. Zbožňuji Sydney, jeho život a především otevřenost jeho obyvatel,“ prohlásila. Vyrůstala tam v rodině dr. Anthony Kidmana, biologa a psychologa a matky Janette, zdravotní sestry. Byla typická zrzka, na své husté a dlouhé vlasy byla hrdá, někdy je ale i nenáviděla, to když ji za ně na ulici kluci tahali.

První pusu dostala ve čtrnácti na jevišti: "Byl to skutečně ohromný polibek, těšila jsem se na každý další večer a nepřeháním, když řeknu, že jsem se právě tehdy naučila líbat,“ prozradila před časem časopisu In Style.

Už v šestnácti se stala australským idolem. Místní divadlo ji v roce 1983 angažovalo do kriminálního dramatu BMX Bandité a ještě ve stejném roce si zahrála v televizi Vánoce v divočině, které z ní učinily jednu z nejpopulárnějších tváří v Austrálii.

Osudové bylo v roce 1990 její setkání s Tomem Cruisem, za pět měsíců se vzali. Postupně adoptovali dvě děti, ale jejich desetileté manželství, které bylo považováno za hollywoodský zázrak, se nakonec zhroutilo. Nicole vždycky odmítala o důvodech rozchodu, který se jí hluboce dotkl, hovořit. To, že je manželství v potížích, však připustila už při natáčení Kubrickova dramatu Spalující touha v roce 1999, tedy rok před tím, než Tom šokoval nejen ji, ale i celý Hollywood svou žádostí o rozvod. Tehdy řekla: „Rozvod a zánik rodiny je pro mne skoro něco jako smrt.“ Čas ale zahojí i ty nejbolestivější rány.

Po rozchodu s Tomem vystřídala Nicole několik partnerů, s tím pravým, Keithem Urbanem, se seznámila v roce 2005 na jedné z losangeleských party. O půl roku později spolu začali chodit a v roce 2006 se vzali. Urban, který měl problémy s drogami, odešel na sklonku téhož roku na léčení a za pár měsíců se vrátil čistý. Nicole ho celou dobu obětavě podporovala a často ho v nemocnici navštěvovala.

V novém, vysněném domě mají jiné starosti. Připravují se na příchod svého potomka. Moc spolu toužili mít děti. Nicole s nimi zatím, kromě dvou adoptovaných, měla smůlu. „V začátku manželství s Tomem jsem měla mimoděložní těhotenství a po deseti letech, když přišla krize, jsem potratila.“ O to šťastnější nyní je, když je opět těhotná a tentokrát vše probíhá bez komplikací. Svého prvního potomka Nicole s Keithem očekávají koncem jara.

Reklama

Související témata:

Související články

Nicole Kidmanová čeká dítě

Slavná australská herečka Nicole Kidmanová čeká se svým druhým manželem, zpěvákem country Keithem Urbanem, dítě. Šťastnou novinku prozradili s manželem svým...

Výběr článků

Načítám