Hlavní obsah

Dražba odlitků ňader slavných žen vynesla přes 735 000 korun

– PRAHA
Novinky, das

Aukce odlitků 11 poprsí známých českých žen, které výtvarně ztvárnilo jedenáct předních umělců, v rámci charitativního projektu Keep a Breast vynesla asi 750 000 korun. Výtěžek z projektu získá Asociace mamodiagnostiků, která sdružuje lékaře specializující se na prevenci a diagnostiku rakoviny prsu a organizaci Mamma Help sdružující ženy s rakovinou prsu.

Článek

Dražba se konala v pátek 7. prosince v luxusním hotelu Mandarin Oriental Prague. Celkem se vydražilo 12 nevšedních uměleckých děl. Dvanácté dílo bylo vytvořeno v rámci veřejné internetové soutěže o nejlépe umělecky ztvárněný odlitek prsou. Nejlepší soutěžní příspěvek vytvořily studentky gymnázia Mirka Tumpachová a Tereza Jeřábková.

Na charitativní projekt mohl přispět i každý zákazník značky Roxy tím, když si v obchodech zakoupil náramek, tričko nebo kalendář. Jejich prodej zatím vynesl asi 218 000 korun. Celkově tak na prevenci a diagnostiku rakoviny prsu poputuje už téměř 953 000 korun.

Projektu Keep a Breast se zúčastnili fotografové Sára Saudková a Jan Saudek, spisovatelka Barbara Nesvadbová a výtvarník Vladimír Franz, zpěvačka Dara Rolinc a malíř Tomáš Císařovský, reportérka Daniela Drtinová a výtvarník Jiří David, moderátorka Zuzana Belohorcová a fotograf Adolf Zika, jachtařka Lenka Šmídová a malíř Jakub Špaňhel, zpěvačka Helena Zeťová a malíř Radan Wagner, miss ČR Lucie Váchová a malíř Antonín Střížek, zpěvačka Tonya Graves a výtvarník Krištof Kintera, herečka Alice Bendová a sochař Lukáš Rittstein, dýdžejka LaDiDa a malíř Jan Bačkovský.

Reklama

Související témata:

Související články

Nová prsa vyrostou z vlastního tuku pacientky

Podle amerických vědců jsou silikonové výplně ňader přežitkem. Krásná pevná prsa prý dokáží ženám vypěstovat z jejich vlastního břišního tuku. Zákrok trvá...

ON-LINE CHAT: Jana Drexlerová z Mamma Help

Jana Drexlerová patří mezi ženy, které přišly na onemocnění rakoviny prsu včas a zdárně prošly léčbou. V současné době je ředitelkou Mamma Help center, která...

Výběr článků

Načítám