Hlavní obsah

Lidé stále častěji vyhledávají uznávané kadeřníky

Najít toho správného kadeřníka, který by vám vyhovoval po všech stránkách, není nic jednoduchého. Navíc v dnešní uspěchané době není ani čas trávit každé ráno desítky minut u zrcadla. Právě proto je tolik důležitý kvalitní střih. Tento fakt si uvědomuje čím dál více žen i mužů a proto začínají upřednostňovat mistry v oboru. A to i přesto, že za jejich služby zaplatí několikrát více než za služby běžného kadeřníka.

Článek

Klientky, které využívají luxusních kadeřnických služeb, jsou podle salónů často časově a profesně vytížené ženy, které kvůli práci musejí vypadat dobře. "Většinou jde o političky, manažerky či celebrity. Tyto služby si ale dopřávají i ženy běžnějších povolání, které si prostě chtějí užít trochu relaxace a luxusu," uvedl Libor Šula, majitel stejnojmenného salónu.

Luxusní salóny nabízejí perfektní střihy, kvalitní produkty a individuální přístup. Tomu odpovídá i vyšší cena, která může být za ostříhání až 2 000 korun. Jednotlivá kadeřnictví mají vlastní kolekce účesů i barev, na obecných trendech se ale vlasoví umělci shodli. V ženských účesech podle nich stále vládnou mikáda, u mužů jsou hitem delší patky a kratší vlasy vzadu.

Součástí služeb salónů jsou kromě tvorby účesů také konzultace, masáže nebo služby stylistky či vizážistky. "Masáže mají v oblibě především muži," podotkla marketingová manažerka salónu Petry Měchurové Julie Spurná.

Při bezplatných, zhruba patnáctiminutových konzultacích, na které je třeba se objednat, klient zjistí, jaký účes by mu nejvíce slušel a jak má o vlasy pečovat.

Na ostříhání opravdovým mistrem můžete čekat i půl roku

Zatímco konzultace se objednaný klient dočká skoro hned, na stříhání a další kadeřnické služby může čekat i několik měsíců. "Záleží na konkrétním požadavku. Ostříhání se objednané dámy dočkají do dvou týdnů, půlhodinový pánský střih lze objednat i do druhého dne. Jiné je to například s tříhodinovým melírem, na který zákaznice čekají i dva měsíce," řekl Libor Šula.

Čekací lhůta se odvíjí také od úrovně jednotlivých kadeřníků. "Studia jsou obsazena tak na dva až tři dny dopředu. Junior (níže postavení) kadeřníci vezmou zákazníka někdy hned i bez objednání, na služby master kadeřníků s velkými zkušenostmi se naopak čeká kolem tří až čtyř týdnů," řekla marketingová manažerka studia Bomton Radka Červinková.

Nejdéle se čeká na účesové umění samých majitelů salónů, kteří jsou zároveň předními českými kadeřnicemi či kadeřníky. "Naše zákaznice čekají na ostříhání většinou 14 dní, pokud se ale objednají k samé Petře Měchurové, mohou přijít na řadu až za půl roku," uzavřela Spurná.

Reklama

Související témata:

Související články

První pomoc vlasům i účesu

Udržet si svěží, živé vlasy i pěkný účes není jednoduché. Zejména když jim ženy samy občas hodně ubližují, jak tvrdí Eva Kameníková, majitelka pražského...

Petra Měchurová soutěžit nepřestává

Přední česká kadeřnice Petra Měchurová prokazuje svůj výjimečný talent stále důrazněji a triumfuje jak na domácí, tak světové scéně. Získala další prestižní...

Vybrat kadeřnické nůžky je docela věda

Každý zákazník kadeřnického salónu ví, že bez pořádných nůžek se kadeřník neobejde. Jiné nůžky potřebuje na stříhání dam a jiné na stříhání pánů. Nůžky na pány...

Výběr článků

Načítám