Hlavní obsah

Ženy se chtějí podobat Diazové či Zetě-Jonesové

– BRUSEL

Snad všechny ženy chtějí vypadat přitažlivě, některé však kvůli tomu dokonce neváhají vystavovat nebezpečí své vlastní zdraví.

Článek

Podle průzkumu belgického časopisu Flair se 22 procent žen každý den váží, 15 procent drží prakticky neustále dietu a až 83 procent se k ní už někdy odhodlalo. Na otázku, kolik jste už držely diet, 31 procent dotázaných žen uvedlo, že čtyři až deset. 

Proč k dobrovolnému odpírání jídla ženy přistupují? Podle 31 procent dotázaných, aby se cítily v lepší formě, 32 procent chce být krásnější.  O tom, že takových cílů není ale zrovna snadné docílit, svědčí následující číslo - 75 procent žen v průzkumu uvedlo, že si myslí, že se váhou a bojem proti přibývajícím kilogramům budou zabývat celý život. Každá čtvrtá pak kvůli postavě a vzhledu riskuje své zdraví. 

Přibližně čtvrtina žen by si přála mít velikost oblečení 36 či méně. Každý desátá by prý zase souhlasila s plastikou a každá třetí s liposukcí. Tři procenta by byly kvůli postavě dokonce prý schopné vzdát se sexu, dodal list La Derniere Heure. 

A komu by se dotázané ženy chtěly nejvíce podobat? Více než čtyřicet procent uvedlo, že herečce Catherině Zetě-Jonesové a 32 procent její kolegyni Cameron Diazové. 

Reklama

Související témata:

Související články

Češky si žádají mikáda jako hvězdy

Letním trendem v dámských účesech jsou mikáda, která se u českých žen stala velmi populární. Největším hitem je asymetrické mikádo, které nosí například...

Výběr článků

Načítám