Hlavní obsah

Uši si ozdobte originálně

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

Náušnice včech velikostí a tvarů - od něžných a jemných romantických kousků až po masivní a výrazné tvary. Z materiálů je stále velmi oblíbené bílé zlato, ale do módy přichází i žluté. Návrháři se nebojí ani náušnic z dřeva, plastu či skla.

Článek

Oblíbené a moderní jsou kruhové náušnice, letos se budou nosit i drobnější s kamínkem. Podle Kristýny Haasové ze zlatnictví Mood se vrací i tzv.  zavěšovací, se zapínáním vpředu jako u dětských modelů.

Nejvíce je podle ní žádané bílé zlato.  Pánské typy náušnic prý hodně ovlivňují známé tváře. Populární jsou náušnice ve stylu slavného britského fotbalisty Davida Beckhama. Jsou to velké kameny ve stříbře, takzvané pecky. Mladí lidé obecně preferují stříbrné šperky.

 Nosí se také zirkonové náušnice ve tvaru kruhu či čtverce, ale také malé široké kroužky. Podle obchodníka se šperky Simona Dodaje se vrací i šperky ze žlutého kovu a klasické tvary. Češi prý upřednostňují před šperky z ocele či titanu klasické zlato. Jeho výhoda podle Dodaje spočívá v tom, že se může přetavit přetavit nebo vyměnit za něco jiného. 

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám