Hlavní obsah

Svatba na splátky - proč ne

Novinky, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Když už se lidé rozhodnou pro svatbu, nešetří. To vyplynulo z průzkumu mezi třiceti svatebními salóny a agenturami koordinujícími svatby. Hitem jsou originální svatby na míru, přesně podle představ snoubenců. V průměru se cena svatby pohybuje okolo 100 tisíc korun, ale v případě netradičních svateb či svateb v exotických zemích se jedná o částku ještě daleko vyšší.

Článek

Výdaje vynaložené na svatby se každoročně zvyšují. Svatba se stává odrazem životního stylu. Lidé si chtějí svůj svatební den zapamatovat a věnují mu jak hodně úsilí v podobě příprav, tak i stále více finančních prostředků. Dle průzkumu a zkušeností svatebních agentur jsou to především ženy, které mají výběr a organizaci příprav svatebního dne na starosti. Muži většinou pouze hlídají finance. V současnosti se cena svatby pohybuje kolem 100 tisíc korun.

V oblibě jsou svatby na volných prostranstvích jako jsou zahrady, parky a louky, na nádvořích starých hradů, zahradách hotelů či na zámcích. Svatby na romantických místech přispívají k uvolněnější atmosféře. Stále častěji jsou také svatby laděny do jedné barvy či jednoho tématu.

"Zaznamenáváme obecný trend zájmu o svatby na netradičních místech, jako jsou jachty nebo skalní výběžky nad mořem. Svatby v zahraničí se také těší stále větší oblibě. Exotickou svatbu, například na Seychelách či v Polynésii, je totiž možné spojit se svatební cestou," uvedla Martina Batalová, majitelka svatební, společenské a cestovní agentury L´armonia s.r.o.

Lidé si často na svatbu půjčují

V poslední době stoupá počet snoubenců, kteří si na vysněný svatební den či "líbánky" neváhají vzít půjčku. Přestože nemají dostatek peněz, chtějí svatbu velkolepou a nebo natolik netradiční.

"V poslední době zaznamenáváme u našich klientů případy, kdy využívají Expres půjčku na financování svatby či svatební cesty," říká Veronika Karlišová, manažerka spotřebitelských úvěrů GE Money Bank. Pokud si např. půjčí 100 000 korun, při splátkách 2 000 korun měsíčně, svatbu splatí za šest let.

Reklama

Související témata:

Související články

Když svatba - tak originální

V koňském sedle, v balonu, v hasičském autě, v zoologické zahradě nebo na louce se dávají oddávat moderní Češi. Stále více párů volí netradiční prostředí...

Výběr článků

Načítám