Hlavní obsah

Opálenou kůži si mohou dopřát všichni

Praha

Opálená kůže je módní a patří k létu. Dopřát si ji mohou i lidé, kteří se jinak slunci vyhýbají, protože se bojí rakoviny. Nebo ti, kdo na sluníčku místo bronzu rudnou. Stačí, když si kůži ošetří samoopalovacím krémem nebo nástřikem. Zatímco před dlouhým pobytem na slunci a častými návštěvami solária lékaři varují, samoopalování považují za bezpečné.

Článek

Umělé opálení zabarví jen horní vrstvu pokožky a spodní zůstává neporušená, protože nebyla vystavena škodlivému UVA a UVB záření. Oba typy opalování se tedy dají kombinovat. Jen je třeba pokožku uměle zhnědlou natřít před opalováním na slunci krémem s ochranným faktorem. Výhodou umělého opálení je to, že si člověk může zvolit intenzitu zhnědnutí na míru podle své pleti tak, aby mu vyhovovala. 

Odborníci radí udělat si před nástřikem peeling, stačí den předem použít při sprchování houbičku či drsnější žínku. Před aplikací se nesmějí používat krémy a mléka na zvlhčení pleti, vytvořil by se tím ochranný filtr. Nevhodné jsou také deodoranty a make-up. 

"Pokožka by měla být skutečně čistá. Po aplikaci si oblečte volný oděv a vezměte tmavé spodní prádlo, případně plavky," radí na webu odborníci ze studia, jež nástřiky profesionálně provádí. 

Nástřik nezvýrazňuje pigmentové vady ani jizvy

Zhruba pět až osm hodin po aplikaci se nemá kůže namáčet. Nemá se ani cvičit, aby s potem neodcházela i barva. Člověk, který si takto zkrášlil tělo, by měl vynechat dlouhé koupele, saunu či peeling. Naopak by měl používat častěji zvlhčující přípravky. 

Než se někdo rozhodne pro nástřik, měl by se poradit s odborníky. Vliv na výsledek totiž mohou mít i hormony, léky či stres. Mimické vrásky, pigmentové skvrny, jizvy a strie jsou po nástřiku méně viditelné. Na rozdíl od běžného opalování nástřik nezvýrazňuje pihy, ve většině případů jsou naopak méně viditelné. 

Nástřik umožní dosáhnout bronzového opálení za pár hodin. Je proto vhodný na svatby, módní přehlídky a večírky. Výrobci ho doporučují i těhotným ženám, které se musejí slunci vyhýbat.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám