Hlavní obsah

Dovolená v černobílém provedení

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Před dovolenou si dáváme předsevzetí, že tentokrát v kufru nebude místo na zbytečnosti, ale pak je stejně všechno jinak. Hlavním důvodem bývá zpravidla složité kombinování oblečení i doplňků. Tohle odpadne, když v barevné volbě zvítězí černá a bílá.

Článek

Výběr věcí na dovolenou je dobré zahájit domácím bazarem. Prostě vyndáme ze skříní, prádelníků i botníků vše ve zvolených barvách a začneme kombinovat, nejlépe přímo na těle. Jakmile se u některé varianty vyskytnou pochybnosti, pryč s ní, stejně by na nic nebyla.

Málo věcí, velký efekt

Při vymýšlení skladebného šatníku je zapotřebí počítat s nejrůznějšími situacemi společenskými i atmosférickými. Jsou-li ve hře dvě, maximálně tři barvy, nejde o nic složitého. O změnu z denního stylu ve večerní se postarají především lehoučké vrchní vrstvy z poloprůhledného materiálu, lesklé výšivky, smyslné střevíčky a nápadnější bižuterie.

Nepostradatelné jsou bílé kalhoty v různých délkách i šířkách a plátěné sukně, vesměs rozšířené vsadkami. Přestože i vzorované součásti šatníku na dovolenou jsou jen ve dvou barvách, není praktické to s nimi přehánět, protože se dají nosit vždy jen k něčemu jednobarevnému. Je proto lepší, když dezén představuje pouze doplňkový prvek.

Rozhodně nesmí chybět

* Halenkové šaty propínací, v délce kolem kolen. Nosí se hlavně jako součást vrstveného oblečení, ale i samostatně.

* Tunika úspěšně soupeří s letními halenkami a tričky. Často má mírně rozšířený střih s náznakem empírové linie.

* Topíky jsou hodně odhalené, s různě vedenými ramínky. Doplňují je haleny, především z prosvítajících materiálů. Dokonalost postavy proto pro ně v této formě není podmínkou.

* Střevíce vždy sladit s kabelou. Teprve pak je všechno O. K.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám