Hlavní obsah

Tetování hennou si lidé obnovují i několikrát za sebou

– PRAHA

Dočasné tetování, zejména hennou, využívají v létě především ženy, které se chtějí zkrášlit před dovolenou. Našly si v tom i své "fígle". Některé poznaly zmíněnou výtvarnou činnost v zahraničí a pravidelně se vracejí do českých salonů. Hennu zákaznice salonů během letního období využívají i několikrát.

Článek

"Klientky se u nás nechají namalovat, poté se opálí a po smytí henny jim na těle zbude negativ vytetovaného motivu. Dělají to záměrně," řekl majitel pražského salonu Henna Ivo Traxmandl. Hennu na tělo si nechávají aplikovat hlavně ženy. "Těm se líbí menší věci, ale jsou i muži, kteří si k nám chodí nechávat malovat velké motivy na tělo," podotkl s tím, že v průměru mají denně dva až tři zákazníky. 

V současné době už se do popředí dostávají složitější ornamenty: "Už nejsme pět let zpátky, kdy letěli různí motýlci." Nejčastějším místem, kam si zákazníci nechávají malovat obrázky hennou, jsou bedra. 

Boom v tetování hennou, které podle odborníků vydrží tří týdny až měsíc, nastal před třemi lety. "Dnes už máme standardní zákazníky a lidé kromě toho začínají být také tvůrčí. Využívají toho, že si u nás mohou koupit barvu, a sami si zkoušejí malovat na tělo nebo si ji třeba vezou s sebou na dovolenou," dodal Traxmandl. 

Lidé se ke svému tetování vrací

Čínské ornamenty a další motivy si často nechávají tetovat klienti v salonu Bomton na pražském Žižkově. "Henna je výjimečná tím, že má konzistenci blízkou jogurtu, takže ji nelze stínovat a vykreslovat detaily, proto je vhodná na jednoduché obrázky," vysvětlila majitelka studia Ivana Brdíčková. 

Podle zájmu zákaznic soudila, že letos je o zkrášlování těla pomocí henny vyšší zájem. "Čím více lidé cestují a poznávají toto výtvarné umění třeba v Egyptě nebo v Tunisu, chtějí ho po umytí znovu." 

Hennu si podle Traxmandla oblíbili také ti, kteří se nemohou dovolit stálé tetování například z pracovních důvodů. 

Reklama

Související témata:

Související články

Odstranit módní tetování není jednoduché

Vyzývavé ornamenty na bedrech, ramenech, lýtkách nebo pupíku, tygří hlavy i jméno milovaného člověka jsou žádanou ozdobou lidských těl v posledních letech....

V Praze probíhá tetovací veletrh

Šestadvacet hodin bolesti si protrpěla dívka, která má už přes dva roky na celých zádech tetování gejši obklopené květinami. Právě takový portrét ode dneška...

Výběr článků

Načítám