Hlavní obsah

Rovných vlasů lze docílit žehlením

Novinky, DaS

Se svými vlasy je doopravdy spokojená jen málokterá žena. Ta s rovnými vlasy by chtěla sexy lokny a majitelka kudrlinek by si přála rovný a hladký účes. Tentokrát se budeme věnovat těm, co touží po rovných vlasech, a zaměříme se tedy na domácí žehlení vlasů.

Článek

Žehlení vlasů není tak snadné jak se na první pohled může zdát. Aby se během tohoto procesu vlasy nepoškodily, je nutné dodržovat několik zásad.

1. Volba správné žehličky

Při výběru žehličky se řídíme především svými vlasy. Pokud máme vlasy krátké, tak volíme žehličku úzkou. Pokud je máme naopak dlouhé, zvolíme co možná nejširší. U žehličky bychom si také měli všímat materiálu použitého na žehlicích destičkách. Kadeřníci doporučují vybírat z vlasových žehliček, které disponují keramickým či teflonovým povrchem a regulací teploty. Vyhnete se tak poškození vašich vlasů. Zajímat bychom se také měli o maximální teplotu (profesionální žehličky nabízejí teplotu nad 200°C) a samozřejmě možnosti jejího různého nastavení s ohledem k typu vlasů. Vybírat můžete z velkého množství značek a v různých cenových relacích, to už záleží jen na vás.

Foto: got2b - Žehlička na vlasy Philips SalonStraight Duo, která díky technologii využití keramiky a mramoru nabízí dvojí péči - narovnání a ochranu zároveň.

2. Speciální vlasová kosmetika pro žehlení vlasů

Abychom předešli při žehlení vlasů jejich poničení, je důležité používat kosmetické přípravky vyrobené právě pro tuto úpravu vlasů.

Foto: got2b - Uhlazující sprej got2b straight on - obsahuje speciální, tepelně odolné přísady, které chrání vlasy až do teploty 200°C. Zároveň vytváří mimořádně jemnou ochrannou vrstvu, která chrání vlasy před nežádoucími účinky vlhkosti vzduchu.

3. Příprava vlasů na žehlení

Je třeba mít na paměti, že vlasy dokonale vyžehlíte, jen pokud budete mít dokonalý střih. Proto je dobré se s vaším záměrem rovnat vlasy žehličkou svěřit svému kadeřníkovi. Než začnete žehlit, je důležité, aby byly vaše vlasy suché a zbavené veškerého stylingu, protože ten může způsobit jejich lepení na žehličku a vážně je poničit.

4. Příprava žehličky

 Žehličku nejdříve nastavte na maximum a po cca 5 minutách stáhněte na požadovanou teplotu. Pro jemné nebo zesvětlené vlasy je šetrnější nižší teplota, na hrubší vlasy můžete mít teplotu vyšší. Správné nastavení teploty můžete vyzkoušejte na úzkém pramínku vlasů, ale určitě ne na ofině.

5. Postup při žehlení

  • Při žehlení postupujte obdobně jako při foukání. Nejprve vyčesejte vrchní vlasy a zachyťte je pomocí sponky do falešného culíku. Začínejte se spodní částí vlasů s prameny zhruba 1,5 až 2 cm silnými. Jednotlivé prameny pak přežehlete tak, abyste se u žádného z nich nezastavila na více, než jen pár vteřin.
  • Před použitím žehličky naneste na pramen vlasů speciální ochranný uhlazující sprej. Při jeho nanášení dodržujte vzdálenost minimálně 20 cm z důvodu rovnoměrného rozptylu a nezapomínejte použít přípravek před žehlením každého dalšího pramínku.
  • Oddělte tenký pramínek vlasů v max. šířce hřející plochy žehličky, žehličku přiložte ke konečkům a táhněte po celé délce pramene vlasů. Pramínek vlasu držte vždy natažený, pomůže vám uchycení konečků druhou rukou.
  • Při žehlení vždy berte v úvahu přirozený růst vlasu. Žehličku táhněte plynule po vlase, nezastavujte se v pohybu, aby se vlasy zbytečně nepřehřívaly. Pokud s kvalitou vyžehlení nejste dostatečně spokojena, přidejte na teplotě a pramen ještě jednou přežehlete.
  • Pro měkkou konturu obličejové části pramínky lehce podtáčejte, jako byste používali kartáč při foukání vlasů.
  • Pro podporu objemu účesu táhněte žehličku nahoru směrem od hlavy.
  • Vlasy nakonec upravte pomocí laku na vlasy. Dokonalého efektu docílíte díky laku na vlasy s leskem.

Reklama

Související témata:

Související články

První pomoc vlasům i účesu

Udržet si svěží, živé vlasy i pěkný účes není jednoduché. Zejména když jim ženy samy občas hodně ubližují, jak tvrdí Eva Kameníková, majitelka pražského...

Dneska zrzka, zítra blond

Barvení vlasů je dnes pomalu národní ženská disciplína, už od velmi raného věku. Stalo se totiž takřka neodmyslitelnou součástí krášlicího procesu, zčásti...

Barvy na vlasy způsobují stále více alergií

Dříve po barvě na vlasy sáhla žena pouze v případě, že její přirozený odstín začal mít prošedivělý nádech. Dnes jsou neobarvené vlasy spíše raritou. Ovšem...

Výběr článků

Načítám