Hlavní obsah

Sláva nazdar výletu!

Právo, Jana Tomsová

Pokud se někomu příliš nechce vyrazit o víkendu za čerstvým vzduchem, pak by to možná spravila povzbuzující injekce v podobě nového, sportovně laděného oblečení. Člověk v něm rázem omládne a získá větší chuť pro sebe něco udělat.

Článek

Velkou chybu dělají ti, kteří nevěnují dostatečnou pozornost kvalitě outdoorového oblečení pro volný čas. Něco se tak sice dá ušetřit, ale většinou na úkor komfortu a příjemných pocitů při pohybu.

Žádné velké výkřiky

Stejně jako do přírody nepatří hluk a jiné městské zlozvyky, rozhodli se letos návrháři co nejvíce ctít její souzvuk s člověkem také způsobem oblečení. Neupozorňuje na sebe, ale zato je maximálně praktické.

* Čím více tenkých vrstev na sobě, tím lépe, aby se dalo s jednotlivými slupkami podle okolností snadno manipulovat.

* V barevné paletě převládají přírodní tóny, zejména khaki, béžová a hnědá. Ale pro cestování třeba po hradech a zámcích tento požadavek už platí méně.

* Kalhoty i bundy mají spoustu vakových kapes na nejrůznější věci, takže často s sebou není třeba mít vůbec žádné zavazadlo, popřípadě jen malé.

* Šikovným vynálezem pro turistiku jsou nohavice s regulovatelnou délkou, ať už pomocí příčně všitého zipu nebo rolování a zajištění na pásek s přezkou.

* Dobrou součást výbavy představují vesty bez rukávů nebo bundy s odnímatelnými rukávy. Volné ruce zabrání přehřívání organismu.

* Obutí musí být pohodlné a bezpečné, to znamená i v létě s protiskluzovou podrážkou.

Co se vyplatí vzít s sebou

Nemá-li očekávanou radost z výletu pokazit počasí, je zapotřebí pamatovat na jednoduchou pláštěnku. Nezabere žádné místo a nečekaný liják se v ní dá přežít.

Vhod může přijít lehký šátek, který ochrání vlasy před vlhkem, sluncem i větrem. Také ti muži, kteří nic nenosí na hlavě, by neměli pohrdnout čepicí s větším štítkem.

K zahození nejsou ani rezervní ponožky. Propocené či promočené rychle přispějí k poškození kůže na nohou a k neslavnému návratu z výletu domů.

Reklama

Související články

Oblek na míru dodá glanc každému muži

Vypadat nejen dobře, ale především cítit se v obleku co nejlépe, je snem snad každého muže. Přestože je v dnešní době výběr značkových i neznačkových obleků...

Bílé boty budou hitem letošního léta

Letošní móda na léto velí jednoznačně: v kurzu je námořnický trend. Tedy proužky, prýmky, zlaté knoflíky, z barev modrá, červená a hlavně spousta bílé. Tato...

K bílým botám letos jedině bílá kabelka

Letošní léto je ve znamení námořnické módy. Bílé doplňky jsou takřka nutností. K bílým botám je bílá kabelka nezbytná. Letos by navíc měla být praktická -...

Výběr článků

Načítám