Hlavní obsah

Linda Evangelista zvládá mateřství i přehlídková mola

Novinky, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Přestože je Linda Evangelista matkou osmiměsíčního syna a již prý očekává svého dalšího potomka, je stále velmi aktivní ve světě módy. Ve svých 42letech se stala nejnovější tváří značky L´Oréal Paris.

Článek

Linda Evangelista se narodila v roce 1965 v kanadském Saint Catharines. O módu a modeling se zajímala již od dětství. V 15 letech se zúčastnila oblastní soutěže krásy, kde si jí všiml scout modelingové agentury Elite. Od té doby cestovala po světě a stála před objektivem těm nejvlivnějším módním fotografům.

Její první velká kampaň byla pro parfém Opium, Yves Saint Laurent. V roce 1988 si na radu fotografa Petera Lindbergha nechala ostříhat vlasy na módní chlapecký sestřih u Julien D'Y, a to jí vyneslo do modelingové síně slávy. Podle návrháře Karla Lagrfelda není na světě žádná modelka tak profesionální, jako je Linda. Speciální vztah, jaký si Linda vypracovala s nejlepšími fotografy, ovlivnil historii módy a prokázal, že ona je víc než obyčejná modelka.

Ačkoliv je Linda světovou celebritou, stojí pevně na zemi a často se zapojuje do různých charitativních projektů. Je extrémně oddaná boji proti AIDS a podporuje prevenci a léčbu rakoviny prsu. 

V současné době, Linda stále ztělesňuje sen miliónů žen. V létě 2006, po 20 letech v modelingovém průmyslu, zdobila opět její tvář přebal americké Vogue. V témže roce porodila i svého prvního potomka - syna Augustina Jamese. Nyní se proslíchá, že je Linda opět těhotná.

Reklama

Související články

Kate Mossová navrhla svou první kolekci

Topmodelka Kate Mossová "přeběhla na druhou stranu" a pustila do řetězce módních butiků Topshop svou módní kolekci. První návrhářský pokus nejčastěji...

Výběr článků

Načítám