Hlavní obsah

Nezapomeňte v neděli na Den matek

Novinky, DaS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Druhá květnová neděle bude i letos patřit všem matkám. Svátek s dlouholetou tradicí tentokrát připadne na 13. května a slavit se bude ve více než čtyřiceti zemích světa. Vhodným vyjádřením díků matkám je darování kytice. Nevíte-li si rady, jaké květy zvolit, máme pro vás pár tipů.

Článek

V českých zemích se matkám za laskavou péči děkuje už od roku 1914, a to zásluhou Alice Masarykové, tehdejší předsedkyně Červeného kříže, která tento svátek poznala během svých pobytů v západní Evropě a Spojených státech amerických.

Vhodným vyjádřením díku je darování kytice. Nevíte-li si rady, jaké květy zvolit, máme pro vás pár tipů.

Lilie v květomluvě vyjadřují nevinnost, ale i nezištnou lásku. Jestli jste však své mamince nikdy nedarovali gerbery, teď je čas to napravit. Případně můžete zkusit i letní kytici ze žlutých třapatek a hnědých černuch, slunečnici v pestrobarevném květinovém límci hortenzií, nebo jejich další modré či bílé variety. Řezané hortenzie jsou k dostání pouze ve vybraných květinářstvích, ale jako hrnkové je dostanete takřka kdekoliv. Zkuste řezané hortenzie doplnit bohatou rostlinou v květináči a máte originální dárek.

Také pokojové rostliny jsou stále oblíbenější. Pokud nevíte, jakou rostlinu vybrat, zkuste třeba begónii. K dostání je po celý rok, dlouho kvete a vybrat si lze z velkého množství odstínů barev. Nezapomeňte však, že špatně snáší přímé slunce.

Reklama

Související témata:

Související články

Kytky zpestří váš domov

Také se rozhlížíte po svém bytě a máte pocit, že mu něco chybí i přesto, že je zařízený podle vašeho vkusu a současných trendů? Přední světový květinový...

Výběr článků

Načítám