Hlavní obsah

Pleť dietu držet nemusí

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Po zimě, kdy na pleť doléhalo více nepříznivých vlivů než v létě, si k obvyklému ošetření zaslouží ještě nášup hydratačních i pěsticích látek, které napáchané škody pomohou zlikvidovat. K dostání jsou v různých koncentrovaných formách.

Článek

Přípravky intenzivní péče, ať už v podobě sér, gelů či krémů, zdaleka nepotřebuje pouze pleť zralá, ale i mladší. Dopřát by si je měli rovněž muži. Negativní vliv ovzduší se nevyhýbá nikomu a je třeba do něj zahrnout klimatizované prostory včetně automobilů, způsobující dehydrataci.

Vynaložené peníze se vrátí

Různé regenerační a hydratační kúry patří v kosmetické nabídce do vyšší cenové kategorie. Není to tahání peněz z kapes zákazníků? "Rozhodně ne. Jsou v nich koncentrované kvalitní látky, které pleti dopomohou k žádoucí vlhkosti, rozproudí ji, rozjasní a podpoří látkovou výměnu v buňkách," zdůrazňuje Jana Gibišová z firmy RYOR. "Séra mají daleko větší účinnost než krémy. Jejich textura je tak lehká, že proniká hlouběji do pokožky. Obsahují také větší množství aktivních látek. Zpravidla nejsou parfemovaná a chemicky konzervovaná. Taková oživující kúra udělá každé pleti dobře, zralé obzvlášť, a to alespoň dvakrát do roka - na přelomu zimy a po létě," doporučuje kosmetička.

Většina těchto revitalizačních přípravků se aplikuje pod běžné krémy. Samozřejmě je nejlepší, když jsou oba produkty stejné značky, ale nezbytná podmínka to není.

Důležité jsou vitamíny

Většina sér je bohatá zejména na vitamín E, který prokazatelně umí bojovat s volnými radikály a má celkově značný podíl na kvalitě pleti. Je rovněž vyzkoušeno, že při jeho dostatku se méně objevují takzvané stařecké skvrny. Vitamín C zvyšuje okysličení krve, beta karoten a vitamín A se podepisují na hebkosti pleti. V mnohých výrobcích je proto celá vitamínová trojkombinace.

Pokud se někomu zdá obsah jedné kapsle příliš velký, může si sérum rozdělit na ranní a večerní použití, vždy po důkladném vyčištění pleti. Načatou dávku je dobré dát pro jistotu do chladničky. Je-li kapsle opatrně otevřena v nejužším místě, zbývající tekutina nevyteče.

Pokud není na výrobku výslovně uvedeno, že je určen i pro oční partie, raději to nezkoušejme. Existují séra speciálně vyvinutá pro choulostivou pleť kolem očí.

Foto: 1. Avon - Oční sérum Retroactive, 361 Kč; 2. Payot - Čistící matující sérum s extraktem zelené kávy, 1120 Kč; 3. Oriflame - Hydratační sérum Optimals Hydra Energy 489 Kč; 4. Dior - Hluboce hydratující sérum Hydraction , 2499 Kč; 5. Elizabeth Arden - Denní vitamínové sérum, 1280 Kč

Reklama

Související témata:

Související články

Stárnutí pleti se dá oddálit

Díky zdravému životnímu stylu a vymoženostem kosmetického průmyslu není problém si mladistvý vzhled udržet dlouho. Lze toho dosáhnout pravidelným používáním...

Nutrikosmetika pomáhá pleti, vlasům i nehtům

Sluníčko dokáže pohladit po duši a svět se zdá lepší, ale pleť a vlasy mohou sluneční paprsky poškodit. Vlasy jsou suché, křehké, ztrácejí pružnost a lesk....

Jak správně pečovat o vlasy

Zdravé, krásné vlasy touží mít snad každá žena. Jelikož i při pouhém mytí vlasů lze udělat hned několik chyb, které mohou mít vliv na kvalitu vlasů, připravili...

Výběr článků

Načítám