Hlavní obsah

I o chodidla se musí řádně pečovat

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V zimních botách nohy vyšly z formy. Prostě potřebují více pozornosti a hýčkání, aby člověku nekazily radost z lepší části roku. Současný kosmetický průmysl nabízí spoustu příjemných výrobků, které péči o nohy usnadňují. Nestačí vybrat si z nich pouze deodoranty.

Článek

Pro mnohé ženy největší problém s chodidly znamenají bolestivé praskliny na nohou. Nedojde k nim, když ráno i večer použijeme kvalitní krém na nohy. Jednou týdně prospěje chodidlům maska. Nejprve nohám dopřejeme čtvrthodinovou lázeň v teplé mýdlové vodě a potom na ně naneseme silnou vrstvu speciálního krému nebo měsíčkové masti. Lepší než nic je ale i obyčejný sportovní krém. Masku zakryjeme volnými bavlněnými ponožkami nebo lehce ovážeme gázou.

Pěkný tvar nehtů se dá celkem snadno udržet pomocí stejného změkčovače i postupu, jaký se používá k odstranění kůžičky kolem nehtů na rukou. Emulzi naneseme, necháme chvíli působit a zatlačíme dřevěnou tyčinkou. Nehty se zvětší a budou připravené pro lakování.

Pocit unavených a takzvaně těžkých nohou v teplých dnech postihuje kdekoho. Poměrně rychle jej odstraní osvěžující gely, které se dají aplikovat kdykoli během dne. Nejsou mastné, ihned se vstřebávají a příjemně chladí.

FOTO: 1. Cannaderm - Konopka mast z čistého konopného oleje, s výtažky z máslovníku a yzopu pro celodenní ošetření extrémně suché a drsné pokožky; 2. Avon - Intenzivní krém na chodidla ; 3.Oriflame - Osvěžující sprej s chladivým mentolem udrží nohy svěží a suché po celý den; 4. Eucerin - krém na nohy s 10% ureou; 5. Matis Paris - Intenzivní hydratační péče.

Blaho masáže

Každodenní součástí péče o chodidla by se měla stát krátká masáž, která povzbudí lymfu a působí nejen proti otokům, ale také stresu. Po vmasírování krému či oleje, při kterém nevynecháme jediné místo na chodidle, silně stiskneme bod mezi palcem a druhým prstem. A poté ještě několikrát zatlačíme na střed nohy pod prsty.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám