Hlavní obsah

Kilo sem, kilo tam

Právo, Novinky, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nejdůležitější obranou proti tomu, aby na ženu padala tíseň z nadbytečných kilogramů, je umění naučit se je nosit. Na to ovšem neexistuje žádný obecný recept. Zato je dost takových, podle nichž lze opticky klamat svět oblečením.

Článek

Různé odchylky od ideálu se dají upravit vhodně zvoleným oblečením. A tolerantní je i současná móda, přestože oděvy určené nejen pro štíhlé, ale také korpulentnější ženy, tvrdošíjně předvádí na modelkách, které mají k nadváze daleko.

Hra na schovávanou

Představa, že objemnější postavu je třeba schovat v nějakém beztvarém hábitu, navíc pokud možno tmavé barvy, není správná. Efekt přinese vyvážení proporcí, soulad tvarů a nápadité zdobné prvky. Stará vyzkoušená zásada přece říká, že chceme-li něco utajit, jiným musíme upoutat, popřípadě dokonce šokovat. Prostředků je k dispozici dost, jen je správně využít.

* Velký dezén na celém oblečení nepůsobí dobře, vzniká tak jakýsi pyžamový efekt. Proto je lepší použít jej pouze na vrchní nebo spodní díl, kde splní svůj úkol na jedničku.

* Hřích je schovávat hezké štíhlé nohy, i když patří k mohutnějšímu tělu. Vyniknou v mírně rozšířené sukni, především však v krásných střevících.

* Pro teplé období jsou požehnáním poloprůsvitné převleky, které srovnají siluetu, ale dávají tušit zajímavé tvary. * Dobrým šidítkem je výrazný dlouhý náhrdelník, lehoučká šála na obnažené šíji či velký slamák. Padnou do oka dřív než cokoli jiného.

Kvalita se nedá ošidit

Alfou a omegou oblečení pro plnoštíhlé je kvalita použitých materiálů. Volit horší, a tudíž levnější, se nevyplatí. Zapotřebí jsou látky splývavé, ale dostatečně pevné. Nesmí se mačkat, protože silná žena vypadá přitažlivě jen tehdy, když je takříkajíc celá jako ze škatulky, přestože na žehličku ani nesáhne. Umožní jí to umělá vlákna nové generace, různě kombinovaná s přírodními.

Letošní barevné trendy jsou velmi lichotivé a je škoda se jim vyhýbat. Elegantní kombinace černé, námořnické modré, tyrkysové, bílé a béžové doplňuje ohnivá červená a pistáciová. Přetrvává kombinace khaki a oranžové, zejména v oblečení pro volný čas. Závěrem jedna rada: nemůžeteli pro svou postavu najít svěží oblečení, zkuste to v prodejnách pro nastávající maminky, dají se tam najít přitažlivé kousky.

Reklama

Související témata:

Související články

OBRAZEM: Kovový lesk od Louis Vuitton

Louis Vuitton představil dámskou kolekci oblečení na sezónu podzim / zima 2007/08. Celou kolekci pro tuto módní značku vytvořil návrhář Marc Jacobse. Základním...

Výběr článků

Načítám