Hlavní obsah

Jak správně pečovat o vlasy

Novinky, DaS

Zdravé, krásné vlasy touží mít snad každá žena. Jelikož i při pouhém mytí vlasů lze udělat hned několik chyb, které mohou mít vliv na kvalitu vlasů, připravili jsme pro vás seriál článků týkající se vlasů a péče o ně. V prvním díle se zaměříme na obecné zásady správného mytí vlasů.

Článek

Zásady správného mytí vlasů

1) Před mytím vlasy vždy důkladně pročesejte či vykartáčujte, tak aby nebyly zacuchané

2) Vlasy a vlasovou pokožku namočte v teplé vodě. Poté do nich rovnoměrně naneste šampon. Konečky prstů jemně masírujte vlasovou pokožku a to nejméně půl minuty.

3) Při prvním nanesení by šampon neměl pěnit, čistící složky by se měly spotřebovat na odstranění mazu a špíny. Až při druhém nanesení šamponu, by měla vzniknout pěna, jako důkaz čistoty vlasů.

4) Poté vlasy řádně opláchněte. Doba oplachování by měla být pětinásobně delší, než vlastní mytí šamponem.

5) Z vlasů jemně vymačkejte vodu a zaviňte vlasy do zahřátého ručníku. Vlasy nikdy nedrhněte.

6) Nakonec vlasy pročešte a nechte oschnout.

Jak vybrat ten správný šampon

V dnešní době se na trhu objevuje obrovské množství šamponů různých značek, vhodných pro určitý typ vlasů. Vybrat z nich ten nejlepší pro naše vlasy není vůbec jednoduché, proto je dobré znát radu odborníka či alespoň číst doporučení výrobce. Např. silně odmašťující šampony se doporučují používat maximálně dvakrát týdně. Jemné šampony, pak lze používat denně.

1.Schwarzkopf BC Bonacure - regenerační šampon - pro každodenní péči o poškozené, zesvětlované a porézní vlasy. Dodává vlasům zdraví, sílu a lesk.2. Pantene proV - šampon pro intenzivní regeneraci - složení Amino + Pro-V Complex obohacené až o 50% regeneračního mléka chrání vlasy před poškozením a třepením konečků. Pomáhá udržovat vlhkost ve struktuře vlasu, aby tak poskytla desetkrát lepší ochranu před poškozením vlasů ve srovnání s šampony bez kondicionéru. Regeneruje poškozené vlasy a poskytuje ochranu vlasů před jejich budoucím poškozením. 3. L'oréal Elseve Regenium regenerační šampon - na vlasy oslabené, unavené, s tendencí ztrácet objem revitalizuje, vyživuje a dodává vlasům hustotu. Revoluční technologie: REGENIUM pronikne do vlasového vlákna, které od kořínku revitalizuje a obohatí jeho strukturu a objem. 4. L´Oréal Série Expert - Šampon Intense Repair - vyživující šampon pro suché vlasy - vyživuje a uhlazuje suché vlasy. Výsledek: vynikající rozčesatelnost, hebké, poddajné a lesklé vlasy, které se snadno upravují.

1. Gliss kur Total Repair 19 regenerační šampon pro suché a poškozené vlasy - Deep Repair 19 spojuje soubor 19 přísad do jediné vysoce účinné, komplexně působící receptury. S prověřenou složkou Scan Repair Komplex vlasy jemně myje a hloubkově regeneruje. 2. Fructis Hydra-liss šampon na vlasy - posilující šampon na vlasy suché a nepoddajné. 3. Nivea výživný šampon s proteiny pro suché a lámavé vlasy - obsahuje cenné výtažky z bambusu a leknínu, které posilují vlasy a zanechávají je viditelně hladší. Redukuje lámavost vlasů a třepení konečků. Vlasy zvláčňuje a zanechává je hladké a lesklé. 4. Schauma Aloe Vera Joghurt šampon pro suché vlasy -  intenzivně pečuje o Vaše vlasy, chrání je před vysoušením a dodává jim hmatatelnou pružnost a viditelný lesk.

V příštím díle se zaměříme na kondicionéry.

Reklama

Související témata:

Související články

První pomoc vlasům i účesu

Udržet si svěží, živé vlasy i pěkný účes není jednoduché. Zejména když jim ženy samy občas hodně ubližují, jak tvrdí Eva Kameníková, majitelka pražského...

Barvy na vlasy způsobují stále více alergií

Dříve po barvě na vlasy sáhla žena pouze v případě, že její přirozený odstín začal mít prošedivělý nádech. Dnes jsou neobarvené vlasy spíše raritou. Ovšem...

Nutrikosmetika pomáhá pleti, vlasům i nehtům

Sluníčko dokáže pohladit po duši a svět se zdá lepší, ale pleť a vlasy mohou sluneční paprsky poškodit. Vlasy jsou suché, křehké, ztrácejí pružnost a lesk....

Výběr článků

Načítám