Hlavní obsah

Experimentální manikúra - lakům odzvonilo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

PRAHA

V dnešní době nemusíte mít ruce upravené a nenápadné s monotónním lakem. Když své nehty svěříte do péče odborníka, výsledek může být překvapivě efektní. Na každém prstě totiž můžete mít doslova umělecké dílo. Hitem posledních let je takzvaný nail art, při němž jde o nápad a design.

Článek

"Je to určitý exhibicionismus. Můžeme předvést svou fantazii," říká o zdobení nehtů modelka Zuzana Černá. Již několik let se účastní mezinárodních soutěží v nail artu, jež se konají u příležitosti kosmetických veletrhů a výstav.

Nehty, ale také tělo a tvář, tvoří při soutěžích v nail artu ucelenou uměleckou kreaci. Exoticky nalíčené, oblečené a pomalované dívky vystupují jako oheň, gejša, královna pavouků, mořský svět, rozkvetlá louka, zvíře nebo pták. Jednotlivé motivy se prolínají na prstech, ale také na ňadrech, ústech, víčkách, řasách nebo ve vlasech.

"Nail art je o kreativitě ve zdobení nehtů. Používá se mnoho technik, jako je akrylový, gelový art nebo malba. Poslední dobou je ale populární mix media art, kdy se hodnotí nejen vzhled rukou, ale i celková vizáž. Téma nehtů musí ladit s make-upem, účesem a kostýmem," řekla nehtová designérka Lilija Michalíková.

Lak už je pro vyznavačky nail artu přežitek

Výstřední manikúra je však podle odbornic na nehtový design velmi žádaná nejen při soutěžích. "Aplikují si ji ženy v důchodovém věku i patnáctileté dívky," tvrdí manikérka Zdeňka Hajnová. Na trendech podle ní příliš nezáleží. "Moderní jsou romantické i exotické. Záleží na prostředí, ve kterém se klientka pohybuje," uvedla.

Klasický lak na nehty už prý vyznávačky módních trendů považují za přežitek. "Převládá gelová modeláž nebo modeláž akrylem, lakování už jen minimálně. Gely se vrství na sebe a k nim se přidávají štrasové kamínky, zrníčka, perličky, střípky, alobaly nebo sušené kytky," vysvětlila moderní metody.

Posledním hitem je pak prý takzvaný porcelán, kdy se nehtová výzdoba "zapeče" v ÚV lampě. Vydrží prý až měsíc, než nehty odrostou. Za takovou krásu klientka zaplatí od 500 do 1200 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám