Hlavní obsah

Jedno oblečení pro dva

Právo, Jana Tomsová

Není nic horšího než si na období viditelného těhotenství pořídit dvoje šaty a střídat je pak až do úplného omrzení. Na náladě to rozhodně nepřidá. Současná móda i textilní možnosti skýtají mnohem víc.

Článek

V prvních měsících těhotenství většinou stačí vsadit na běžné oblečení ze strečové tkaniny nebo úpletu, neboť se podle potřeby vytáhnou, aniž tísní. Výběr oblečení pro druhou půlku čekání na potomka ovlivňuje především požadavek maximálního komfortu a snadné údržby. Záleží pouze na ženě, nakolik chce svůj stav maskovat, či naopak zviditelňovat.

Vše pro pohodlí

* Důležitý je výběr kvalitního, příjemného a tvárného materiálu, který by měl být zejména na kalhotách a sukních do určité míry také pružný. Praktické i módní jsou tkaniny s pomačkaným efektem.

* Základ pestrého mateřského šatníku tvoří haleny v prodloužené délce, u nichž nesmějí chybět dostatečně vysoké rozparky v bočních švech. Podle použitého materiálu se dají nosit vždy a všude. Dobré je volit střih do tvaru písmene A.

* Výborný je empírový střih, tedy krátký přední díl pod prsa a zbývající část nasazená do něj. Jde ostatně o prvek dnes žádaný všeobecně. Obdobného vzhledu lze docílit vrstvením různých oděvních dílů, například sukně nebo kalhot s trikem a minivestičkou.

* Dobře se postavě přizpůsobují zavinovací modely z úpletu, které maminka s výhodou využije později i v době kojení.

Vše pro krásu

* Objemnější horní část těla vyrovná speciálně upravená úzká sukně nebo cigaretové kalhoty na povolování, i ve zkrácené délce.

* Nevýrazné oblečení v tmavých tónech spíš škodí, než prospívá. Spojení světlých a tmavších ploch je slušivé, využití zajímavých vzorů na vybraných partiích odpoutá pozornost od dočasně změněné postavy.

* Dobrou službu udělají kontrastní lemy, štepování, límce či delší vázačky, bižuterie a nápaditě využité šátky i šály.

* Na oblečení do společnosti, které by nemělo chybět, se uplatní lehoučké materiály, umožňující vrstvení.

* Dobrému pocitu i vzhledu svědčí kompletování různých oděvních součástí napříč celým šatníkem. Zvětší se tak rozmanitost oblečení pro různé příležitosti.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám