Hlavní obsah

Noc plná krásy

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Plesy naštěstí neumírají definitivně na úbytě, ale naopak se opět stávají společenskou událostí hodnou svého jména. Koho nezmůže pohodlnost a vyrazí alespoň na jeden, dobře udělá. Opustit na pár hodin všední život není k zahození.

Článek

Doby, kdy se lidé vypravili na ples třeba i v džínách a svetru, jsou snad naštěstí pryč, protože neúcta k události kazila výjimečný zážitek i ostatním. Šaty pro tyto chvíle nepodléhají žádným zvláštním změnám a investice do nich se tedy netýká pouze jednoho večera.

Bálová stavebnice

Přestože se hovoří o plesových šatech, často jde spíše o vícedílné oblečení, které kromě efektu nabízí i řadu obměn pro sezónu současnou a mnohé další. Jejich nejatraktivnější část představují všelijaké korzetové variace, které nejlépe dávají vyniknout tvarům těla a kráse pokožky. Pokud ovšem některý z těchto předpokladů chybí, raději od nich pryč. Korzety mohou být s ramínky i bez nich, doplněné volnými légami či vlečkami různé délky. Vždycky však musí být dokonale vypracovány a sedět jako ulité. Jinak bývají spíš výsměchem slavnostnímu oblečení.

Letošním hitem mezi sukněmi jsou bezesporu balonové, ovšem těžko říct, jak dlouho přežijí. Jinak je ovšem výběr značně široký. Nosí se ladně rozevláté i smyslně úzké s vysokým rozparkem, který ukazuje nejen krásné nohy, ale také zajímavé vypodložení sukně. Pořád ještě počítejme se sukněmi cípatými, stupňovitými a vrstvenými. Společenské kalhoty nebo overaly se objevují také, ale v mnohem menší míře.

Rozumným řešením pro velké společenské události jsou komplety, jejichž součástí je rovněž sako. Najdou mnohem širší uplatnění i při jiných příležitostech. Na vrcholu této kategorie pak stojí dámské smokingy a fraky, představující spolehlivé oblečení na celá léta.

Z barev opět vychází vítězně elegantní černá, nástup ohlašuje rafinovaná červená, všudypřítomné jsou korálkové výšivky a lesklé materiály.

Na co nezapomenout
* Večerní kabelka a střevíce hrají stejně důležitou roli jako šaty. Mnohdy ještě větší, neboť výrazně vylepší oblečení, které plně neodpovídá představám.
* Platí pravidlo, že čím ozdobnější je materiál, tím jednodušší by měl být střih.
* O úspěchu plesových šatů rozhoduje ve velké míře to, jaké prádlo má žena pod nimi.
* Na ples si vždycky bereme ještě jedny rezervní boty. V závěru noci mohou přijít vhod a nepokazit zážitek.
* Rezervní punčochy nebo punčocháče přinášejí jistotu, že zpod šatů nebude koukat puštěné oko.

Reklama

Související témata:

Související články

Darované perly nosí štěstí

Opět je tu éra perel, a to ve všech možných podobách. Ani není třeba si příliš lámat hlavu s jejich pravostí a závistivě sledovat ceny na vzácných šperkařských...

Výběr článků

Načítám