Hlavní obsah

První pomoc vlasům i účesu

Právo, Eva Müllerová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Udržet si svěží, živé vlasy i pěkný účes není jednoduché. Zejména když jim ženy samy občas hodně ubližují, jak tvrdí Eva Kameníková, majitelka pražského kadeřnického a kosmetického Studia Real.

Článek

"Mnohdy si totiž nedají poradit, jaký výrobek bude pro jejich typ vlasů nejvhodnější. Chápu, že je nabídka velmi široká. Ale proto tu fungují školené kadeřnice, aby odpovědně doporučily, co mohou ženy, ale i muži používat doma při péči o své vlasy," konstatuje známá pražská kadeřnice.

A protože zimní období je pro porost našich hlav značně náročné, předložili jsme Evě Kameníkové čtyři nejčastější problémy, jež péči o vlasy provázejí.

* Proč se vlasy po nanesení kondicionéru tak brzy zmastí?

"Buď jde o špatně vybraný prostředek, či nesprávnou aplikaci. Kondicionér totiž nesmí přijít na kůži. Nanáší se po délce vlasů ke konečkům, nikdy ale ke kořínkům. Pak se hlava opláchne a vysuší ručníkem."

* Vlasy v zimě plihnou a ani zimní čepice jim na kyprosti nepřidá. Jak zvětšit objem účesu?

"I tento problém se dá řešit dobře vybraným přípravkem. Na rozdíl od kondicionéru se ale tentokrát aplikuje už od kořínků. Vlasy se pak po pramenech suší a zvedají přes kartáč - na závěr nejlíp v předklonu, fénem střídavě přepínaným na teplý a studený vzduch."

* Společenská sezóna je v plném proudu, ale není vždycky čas zaběhnout ke kadeřníkovi. Jak v tomto případě vlasy před odchodem na večírek oživit?

"Základním předpokladem je, že vlasy nejsou mastné. Pak stačí použít pár natáček se suchým zipem, natočené vlasy lehce stříknout lakem a jít se bez čepice osprchovat. Hlava se ovšem nesmí namočit. Pára spolu s lakem účes zatáhnou a než se žena nalíčí, vlasy uschnou. Pak se už jen načechrají prsty. U hodně krátkého účesu poslouží místo natáček několik pinet."

* Lze používat denně žehličku na vlasy, aniž by se zničily?

"Jsou-li předem ošetřené speciálním přípravkem s ochranným faktorem proti horku, nic tomu nebrání. Při jeho výběru se nevyplatí šetřit. Nejlíp je pořídit jej v kadeřnictví, kde poradí podle typu vlasů. Nikdy by ale neměla žehlička přijít na suché vlasy."

Reklama

Související témata:

Související články

Jak na jemné vlasy

Máte jemné vlasy a nevíte co s nimi? Účes nedrží tvar a za chvíli je pryč? Když už vám příroda nadělila jemné vlasy, zvykněte si s nimi žít a poznejte,...

Výběr článků

Načítám