Hlavní obsah

Milán zakázal mladičké a vychrtlé manekýnky

– MILÁN
Právo, fer

Příliš hubené modelky stejně jako děvčata mladší než 16 let nesmějí od nynějška na přehlídková mola italského hlavního města módy Milána. Je to výsledek dohody, kterou podepsali představitelé tamní radnice s mocnými italského textilního průmyslu.

Článek

Dokument, na němž se obě strany dohodly, předpokládá rovněž, že se na přehlídkách budou předvádět módní kreace určené pro různé typy postav. "Vláda a módní společnosti utvořily strategické spojenectví a vykročí společně do boje proti anorexii,"  komentovala to italská ministryně pro mládež a sport Giovanna Melandriová.

Podobný předpis již dříve vstoupil v platnost ve španělském Madridu a jeho zavedení se chystá i v Brazílii. Tam totiž nedávno jedna manekýnka zemřela na zdravotní potíže spojené s anorexií.

Na únorové sérií přehlídek v Míláně tak budou předvádět šaty pouze ženy s indexem BMI vyšším než 18,5, což znamená, že například 173 cm vysoké manekýnky musí vážit přinejmenším 55,4 kg. V Madridu činí nejnižší povolená hranice BMI 18.

Reklama

Související témata:

Související články

Brazilská modelka zemřela na anorexii

V Brazílii zemřela jednadvacetiletá modelka Carolina Restonová, která trpěla anorexií. Mladá žena držela přísnou dietu a jedla pouze rajčata a jablka. Kvůli...

Výběr článků

Načítám