Hlavní obsah

Sousedé významně ovlivňují naše zdraví

Novinky, Famous

Lidé ve vašem sousedství, především jejich plat a vzdělání, mohou výrazně ovlivnit vaše zdraví. Zjistili to autoři nové studie z Kanadského zdravotního institutu.

Článek

"Lidé stále dají hodně na okolí, a tak když v jejich sousedství bydlí někdo, kdo dbá na své zdraví, nekouří a chodí běhat, člověk se mu většinou automaticky snaží vyrovnat," míní autoři průzkumu.

Vědci prostudovali výši příjmů a každodenní návyky obyvatel pěti velkých měst - Vancouveru, Calgary, Toronta, Montrealu a Halifaxu. "Zajímali jsme se především o plat, vzdělání, předchozí bydliště, s kým lidé bydlí a jací jsou jejich sousedé. Naprosto jasně jsme zjistili, že lidé s vyššími příjmy a vyšším vzděláním prokazují skvělé zdraví," napsali odborníci na zdravotnickém portálu News Medical.

"Při naší studii jsme dokázali, že lidé, jejichž sousedi mají vyšší příjem a vyšší vzdělání, a volný čas tráví aktivně, například při sportu, jsou také zdravější a své denní aktivity se snaží přizpůsobit sousedům, aby s nimi neztratili krok. Stejné je to například i u kouření nebo platu. Pokud sousedé nekouří, omezujeme náš zlozvyk také, pokud vydělávají více, snažíme se na sobě zapracovat i my," dodávají vědci.

Reklama

Související témata:

Související články

Kvůli hlučnému sexu chtěli vystěhovat sousedy

Hlasité milování není důvodem k výpovědi z bytu - protože se děje ve dne. K takovému závěru se dobral pronajímatel obytných domů ve Švédsku. Bytová společnost...

Muž přizabil souseda traverzou

S těžkým zraněním skončil v pondělí k ránu v plzeňské nemocnici sedmačtyřicetiletý muž z Dnešic na Plzeňsku, kterého napadl jeho o devět let starší soused....

Výběr článků

Načítám