Hlavní obsah

Mokré potěšení

Právo, Jana Tomsová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na každodenní relaxační koupel má jen málokdo dneska čas, navíc by také pěkně lezla do peněz. Dopřát si však takový požitek jednou týdně je nejen příjemné, ale také zdraví prospěšné.

Článek

Koupelové menu může být velmi rozmanité, od zcela jednoduchého až po luxusní. Pozor na hodně levné pěny bez pěsticích přísad, protože snadno a rychle poškodí kyselý ochranný plášť pokožky.

Foto: Nivea - Pečujícím olejem do koupele NIVEA Bath Care přichází skutečně královská relaxace, protože tento výrobek promění Vaši koupel v luxusní mléčnou lázeň a zklidní Vaše smysly.

Výhody koupelových olejů

Řeč je o domácí lázni, která má člověku přinést uvolnění a navodit příjemné pocity. Úkol očistný proto plní předchozí osprchování s pomocí sprchového gelu. Olejové přísady doplněné určitým éterickým olejem je dobré měnit podle okamžitého rozpoložení. Ve chvílích plných napětí a stresu pomáhá bergamot, růže, skořice, levandule, rozmarýn či santalové dřevo. Blíží-li se nachlazení s rýmou, přinese úlevu bergamot, břečťan nebo máta peprná. Možností je nepřeberně a každý si musí najít vůni, která mu dělá nejlépe. V ideálním případě by během koupele měla v blízkosti hořet ještě svíčka nebo aromalampa stejné vůně.

Foto: Radox - Radox Heavenly nové luxusní pěny s esenciálními oleji - luxusní, speciálně namíchané koupele s esenciálními oleji pro nejnáročnější. Dopřejte si to nejlepší a užijte si dokonalou relaxaci a povzbuzení mysli. Užijte si maximální rozmazlení a nebeský požitek z každé koupele.

Olejovou koupel lze vychutnat i tak, že přípravek naneseme přímo na tělo a v teplé vodě jej necháme pomalu uvolňovat. V každém případě však pozor na předávkování, aby relaxace neskončila nevolností.

Moře ve vlastní vaně

Přípravků s mořskými minerály a výtažky z fytoplanktonu existuje celá řada. Všechny mají schopnost odpoutat člověka od běžných starostí i stresu a přinesou úlevu nejen tělu, ale také mysli. Výrobci se liší většinou zdroji, odkud potřebnou surovinu berou, nicméně terapeutické účinky jsou si velmi podobné. Patří mezi ně detoxikace celého těla, zpevňování pokožky, její hydratace a regenerace. Je ideální, když na koupel s přísadou mořské soli navazuje ošetření balzámy a krémy stejné koupelové řady.

Z domácího receptáře
Pokud není k dispozici žádná koupená přísada, stojí za vyzkoušení prastaré recepty.
* Nastrouháme kůru z šesti větších, dobře omytých citrónů a zalijeme ji decilitrem dobrého olivového oleje, nejlépe v tmavě zabarvené skleněné nádobce. Už po týdnu se přípravek může používat. Do jedné vanové lázně dáme dvě polévkové lžíce. Uchováváme v chladničce. Po koupeli bude pokožka svěží, provoněná a vláčná.
* Účinná je mléčná koupel, po které mizí droboučké vrásky a případná svědivost způsobená přesušením pokožky. Nejde o nic jiného, než do vany s teplou vodou jednoduše nalít půl litru plnotu

Reklama

Související témata:

Související články

Časté koupele kůži narušují

Už si asi nedokážeme představit náš život bez drobných, ale důležitých každodenních rituálů, jako je ranní nebo večerní koupel či sprcha. Zejména v létě...

Malým dětem stačí jedna koupel týdně

Rodiče by svá miminka a malé děti měli koupat jen jednou týdně. Tato frekvence mytí mýdlem je prý naprosto dostatečná. Napsal to německý časopis pro rodiče...

Výběr článků

Načítám