Hlavní obsah

Za neštěstí v lásce u dívek prý mohou rodiče

Perth

Koho vinit za to, že nemá dívka či žena štěstí v lásce a zůstane svobodná? Rozhodně rodiče, tvrdí australští vědci. Prokázali totiž, že rodiče, kteří mají velmi podobné geny, plodí dívky, které pánům nevoní. Takové dcery produkují neatraktivní pach, jenž pány odpuzuje. Naopak čím rozdílnější geny rodičové měli, tím přitažlivější ženské potomky plodí.

Foto: Profimedia.cz

Za to, že dívka zůstane na ocet, mohou prý její rodiče

Článek

Podle výzkumu z University of Western Australia jsou klíče k přitažlivosti skryty v imunitním systému člověka, který je právě založen na genetické informaci. Čím jsou geny rodičů rozdílnější, tím pestřejší kombinaci dědičnosti vloží do svého potomka, jenž má pak silnější, výkonnější a odolnější imunitu. A ta se projevuje navenek určitými pachy pro sexuální protějšek dobře patrné čichem. Lze tak prostě vycítit, kdo má lepší imunitu.

Podle analýzy genetické informace vysokoškolských studentů a jejich sexuálního života, kterou provedli experti z Austrálie, měly ženy s nejvariabilnějšími hlavními geny pro histokompatibilitu (slučitelnost tkání na základě podobnosti antigenů systému HLA) nejvíce sexuálních partnerů.

Odborníci z Perthu ale zatím netuší zcela jistě, zda směs příbuzných genů způsobuje u ženy její nepřitažlivost u mužů, nebo zda u nich způsobuje to, že jsou naopak pro ni muži většinou nepřitažliví.

Reklama

Související témata:

Související články

Vůně potu prozradí, zda žena muže přitahuje

Jak žena pozná, že svého vyvoleného přitahuje? Stačí jen nastražit čichové buňky. Zájem muže o protějšek prý prozradí jedinečná vůně potu, kterou ženy dokáží...

Odoranty ovlivňují, do koho se zamilujete

Proč jsou si někteří lidé navzájem sympatičtí a jiní nejsou? Jak probíhá výběr partnera? Co způsobuje přeskočení oné pomyslné jiskry? Část těchto pochodů...

Výběr článků

Načítám