Hlavní obsah

Startuje další ročník akce Táta dneska frčí

Pokud otec v rodině funguje a pečuje o dítě, je to prospěšné nejen pro dítě, ale i pro něj osobně. Bohužel stále velmi málo mužů si dokáže na své dítě udělat čas a dostatečně se mu aktivně věnovat. Právě proto vznikl projekt Táta dneska frčí, který by měl nejen posílit roli otce ve společnosti, ale především motivovat otce k většímu zapojení do života mateřských center a jejich rodin.

Článek

Druhý ročník akce Táta dneska frčí začne na Den dětí a bude pokračovat až do 3. červnové neděle ve více než padesáti mateřských centrech v celé republice. Centra budou nabízet programy zaměřené na otce jako např. nejrůznější výstavy s otcovskou tématikou či sportovně zábavné aktivity.

Organizátoři akce neziskové organizace Síť mateřských center a Liga otevřených mužů si od celé akce slibují, že se muži začnou aktivněji věnovat svým dětem a více se zapojí i do aktivit Mateřských center.

Letošní ročník se více zaměří na Den otců. Tento svátek se slaví ve 40 zemích světa již od počátku dvacátého století. Má připomínat úlohu otců, a také jim poděkovat za jejich péči. Den otců připadá vždy na třetí červnovou neděli - tentokrát na 15. června.

Historie Dne otců sahá až do roku 1910, kdy jej založila paní Sanora Smart Doddová, která v šestnácti letech ztratila matku při porodu šestého sourozence a spolu s otcem se musela postarat o celou rodinu. Když viděla otcovo nasazení, s jakým se stará a pečuje o děti, chtěla mu nějak veřejně poděkovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Táta na půl úvazku

Nedávný výzkum v českých rodinách odhalil zarážející fakt. Průměrný český otec se svému dítěti aktivně věnuje jen necelých deset minut denně.

Jací vlastně jsou dnešní tátové?

Přístup obou rodičů k dítěti bývá rozdílný. Každý z nich ale hraje velmi důležitou roli ve vývoji dítěte. Tentokrát se zaměříme na otce, jací vlastně dnešní...

Výběr článků

Načítám