Hlavní obsah

Seznam předal organizaci Život dětem šek na 200 000 korun

Desáté narozeniny neziskové organizace Život dětem oslavil také Seznam, když na galavečeru Bona Mente předal organizaci šek v hodnotě 200 000 korun.

Článek

Se sdružením Život dětem spolupracuje česká internetová jednička od loňského roku. Od podpory konkrétních akcí, jako jsou nákupy přístrojů pro dětské nemocnice, se spolupráce postupně rozvíjí i směrem k dětským domovům.

V průběhu letošního října se skupina zaměstnanců Seznamu poprvé vydala do dětského domova v Dubé - Deštné, aby například opravila dětem plot nebo uklidila zahradu. Další výjezdy budou pokračovat malováním dětských heren a jinými potřebnými aktivitami.

Bona Mente podporuje dobrý úmysl

Na galavečeru v pražském divadle Hybernia se slavilo nejen těch deset let velmi užitečné práce sdružení Život dětem, ale znovu se i přispívalo na charitu. Diváci v sále i u obrazovek TV Barrandov mohli posílat DMS v hodnotě 30 korun a v průběhu pořadu tak sami rozhodnout, jak velkou pomoc tento večer dětem v nemocnicích přinese.

„Víme, že děti naši pomoc potřebují, hlavně ty v nemocnicích, pro které je internet mnohdy jediným spojením se světem a kamarády. Proto peníze ze Seznamu putují k nim,“ s těmito slovy předala dětem šek v hodnotě 200 000 korun tisková mluvčí Seznamu Rita Gabrielová.

Peníze dalších dárců jsou už teď určené na nákup inkubátorů, echokardiografů a dalších přístrojů, potřebných pro vyšetření dětských pacientů po celé České republice. Výtěžek večera Bona Mente - zatím 2 890 000 korun - umožní například nákup inkubátorů Giraffe. Ty poputují do osmi neonatologických center v České republice. Zbytek peněz (protože sbírka stále probíhá) pak na výstavbu nového dětského domova v Praze.

Vystoupili Horváth, Bende, Absolonová i Vondráčková

Bona Mente, neboli dobrý úmysl, přišli podpořit i zpěváci jako Vlasta Horváth, Petr Bende, Monika Absolonová nebo Helena Vondráčková. Na jevišti se také několikrát vystřídaly samy děti z dětských domovů, když s klaunskými nosy během písniček malovali na prkna, která znamenají svět, svá sluníčka nebo domky s kytkami.

Taneční vystoupení dětských skupin 5 angels, AT studia Domino a In Dance publikum nadšením roztleskala a tak bylo jasné, komu tento večer především patří - dětem. 

Reklama

Výběr článků

Načítám