Hlavní obsah

Předvánoční shon prospívá všem, kteří usilují o miminko

Novinky, Dana Sokolová

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Je to zvláštní, ale právě humbuk kolem Vánoc podle odborníků pomáhá všem, kdo touží delší čas po miminku a doposud se jim počít dítě nedařilo. Shon a stres spojený s nákupem dárků, uklízení a pečení dá totiž většinou ženě natolik zabrat, že na chvíli zapomene na nezdary s početím a právě díky tomu otěhotní.

Foto: Profimedia.cz

Vánoce jsou ideální příležitostí pro početí potomka.

Článek

Příroda je mocná čarodějka a proto existuje mnoho okamžiků, které si stále nedokážeme dost dobře vysvětlit. A mezi ně patří i osud všech párů, jež nemají žádný zdravotní problém a přesto se jim potomka zplodit nedaří.

Odborníci se pouze domnívají, že za jejich problémem stojí psychika, která má mnohem větší moc, než si mnozí myslí. A tak čím víc lidé touží po potomkovi, tím méně se jim to daří.

Všeho s mírou

Podle psychologů pak nejvíce ze všeho ženě pomáhá, když zaměstná svou mysl jinak než pouze myšlenkami na dítě, což se jí často v běžném životě nedaří. A proto každá výjimečná situace, každý neobvyklý okamžik, jež je spjatý s nějakou jinou událostí, zvyšuje u těchto lidí šance na početí.

A předvánoční čas takový je. Ženy mají v tomto období tolik starostí s přípravou krásných Vánoc pro své nejbližší, že zapomínají na své trable. V tu ránu je i psychický blok ten tam a pokud partner v tomto období nelení, pak velmi často žena otěhotní.

"Samozřejmě to neznamená, že se žena utahá k smrti, jen aby zaměstnala své myšlenky jinak, než doposud. Ani to by ničemu neprospělo. Je důležité nalézt tu správnou míru, tak aby žena měla ještě pak vůbec chuť na sex s partnerem," upozorňují odborníci ze serveru Ženska-neplodnost.cz .

Reklama

Související témata:

Související články

Rady našich babiček jak zaručeně otěhotnět

V poslední době trápí čím dál víc párů problém s otěhotněním. Touha po vlastním miminku pak představuje velké trápení. Přestože moderní medicína je v tomto...

Výběr článků

Načítám