Hlavní obsah

Pocit atraktivity se ženám vrací až více než rok po porodu

Novinky, Filip Šára

Britský průzkum ukázal, že řeči o sexy maminkách jsou víceméně mýtem. Zatímco některé slavné matky, jako Victoria Beckhamová, se krátce po porodu vrátily zpět ke svým ultra štíhlým postavám a práci, průměrné ženy si o tom většinou mohou nechat jen zdát.

Foto: Profimedia.cz

Průměrné ženě trvá od porodu 409 dní, než se opět ve svém těle začne cítit fajn a sexy.

Článek

Podle rozsáhlého britského průzkumu průměrné ženě trvá od porodu jeden rok, jeden měsíc a dva týdny, tedy konkrétně 409 dní, než se opět ve svém těle začne cítit fajn a sexy.

Všichni to očekávají snazší

Znovuobjevení svého kouzla pro některé znamená mít opět zdravý sexuální život a pocit, že se svému partnerovi líbí, kdežto pro ostatní mohou tyto pozitivní pocity symbolizovat návrat do práce či do společnosti. Většina dotázaných žen připustila, že jim to trvalo zhruba o pět měsíců déle, než před narozením prvního potomka čekaly.

Podle další studie trvá až deseti procentům žen déle než dva roky, než se opět cítí atraktivní. A dokonce 15 % z nich se už nikdy necítí tak přitažlivě, jak tomu bylo před otěhotněním.

Únava a málo času

Jaké jsou hlavní překážky, které brání v návratu do původního "předtěhotenského" stavu mysli? Jedná se především o neustálý pocit únavy, takřka žádný čas pro sebe a pak také mnohdy marný boj při shazování nabraných kilogramů. Všechny tyto nesnáze by sice měla přebít radost z narozeného dítěte, ale ne vždy tomu tak bohužel je.

Pro téměř polovinu žen je nejvýznamnějším faktorem, vracejícím pocit životní (a pracovní) rovnováhy, návrat do zaměstnání. Plných 60 % uvádí, že čím déle byly pryč z práce, tím déle jim trvalo, než si připadaly zase stejně jako před počátkem mateřství. Nejnáročnější je to pochopitelně pro ty ženy, které se chtějí a potřebují do práce vrátit, avšak žádnou nemohou sehnat.

Přizpůsobení situaci

Mít dítě je událost, která významně ovlivní náš život. Každého to zákonitě musí po všech stránkách nějak změnit. Čerstvé maminky potřebují především čas, aby se tomuto stavu dokázaly úspěšně přizpůsobit. Důležité je snažit se nedostávat sama sebe zbytečně pod tlak a rozhodně není vhodné se srovnávat s ostatními, jelikož každý je jiný.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám