Hlavní obsah

Nejšťastnější kombinace dětí z pohledu rodičů

New York

Klíčem ke štěstí a harmonické rodině jsou podle nové americké studie dvě dcery. Rodiče, kteří mají dvě holčičky, patří mezi nejšťastnější. Naopak nejhorší variantou jsou čtyři dcery, nebo dva synové a dvě dcery, či tři dcery a syn. Mít dvě dcery totiž znamená mít poměrně klidnou domácnost, užívat si výkonnou pomoc v domácnosti a nemuset řešit časté hádky.

Foto: Profimedia.cz

Rodiny s dvěma dcerami jsou prý nejšťastnější

Článek

Dvě dcery podle studie jen vzácně rozčílí rodiče, dělají nejméně hluku, často rodiče poslechnou a potěší a jen vzácně se vášnivě hádají. Ale dvojnásobný počet dcer je naopak velmi nebezpečný. Podle americké studie totiž každý čtvrtý pár vychovávající čtyři dcery přiznává, že je na sto procent nešťastný ze svých dětí, a každý třetí pár přiznává, že takovou rodinu nezvládá.

Data pocházejí z výzkumu mezi 2 116 rodiči, kteří vychovávají děti mladší šestnácti let.

„Objevy tohoto výzkumu jsou opravdu fascinující. Často předpokládáme, že malé dívky se chovají jako andílkové, a pokud máte dvě, pak to zcela jistě platí. Ale čím více dívek máte, tím je to mnohem náročnější, dokonce více než čtyři chlapci. Ve skutečnosti mít více než dvě dcery znamená pro rodiče jeden extrém za druhým, zatímco čtyři chlapci představují mnohem menší zátěž,“ komentovala výsledky výzkumu Faye Mingová, mluvčí poradenského webu pro rodiče Bounty.com.

Kombinace pohlaví potomků od nejlepší sestavy po nejhorší
1. Dvě dívky
2. Chlapec a dívka
3. Dva chlapci
4. Tři dívky
5. Tři chlapci
6. Čtyři chlapci
7. Dvě dívky a chlapec
8. Dva chlapci a dívka
9. Tři chlapci a dívka
10. Tři dívky a chlapec
11. Dva chlapci a dvě dívky
12. Čtyři dívky

Výhody dvou dcer jsou podle průzkumu následující: vzácně hlučí, pomáhají v domácnosti, vzácně se hádají a perou, snadno chápou vysvětlení, pěkně si spolu hrají, vzácně se ignorují, důvěřují rodičům, dobře se chovají, vzácně se snaží jedna druhou zničit a mají se rády.

Pokud jsou v rodině čtyři dcery, pak se vyskytují tato negativa: pořád se hádají a bojují spolu, obtížně chápou vysvětlení, ignorují a nemají rády jedna druhou, rituály před spaním jsou noční můrou, neustále hlučí, nedůvěřují rodičům, když jsou nemocné, je o ně velmi náročná péče, nejsou schopny se rychle vypravit k odchodu, musí se kvůli nim koupit velké auto a přizpůsobit bydlení a obtížně se s nimi vychází.

Reklama

Související témata:

Související články

Jedináčci jsou nejšťastnější, tvrdí studie

Mít jednou vlastní rodinu je asi snem každého z nás. Někomu se poštěstí pouze jeden potomek, někdo má dětí plný dům. Znamená ale hromada sourozenců automaticky...

Jak sestěhovat sourozence do jednoho pokoje

Mít vlastní pokoj je snem každého dítěte. Někdy to ale prostor nedovoluje a musíme potomky umístit do jedné místnosti. I když to není růžové soužití, je dobré...

Výběr článků

Načítám