Hlavní obsah

Kvůli globálnímu oteplování nechtějí mít děti

Novinky, bok

Globální oteplování a jeho vliv na vývoj planety a životy lidí je poslední dobou velmi žhavé téma. Někteří lidé ho přehlížejí, jiní o něm vědí, ale nijak ho neřeší, a další se zapojují a snaží se jednat v souladu s dobrem planety. Někdy i tím, že se rozhodnou „nezatěžovat” ji dalšími dětmi.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Na základě zjištění, že stále více bezdětných párů vážně zvažuje nemít vlastního potomka především kvůli tomu, aby nemusel čelit stále narůstajícím klimatickým změnám, se celosvětová organizace pro změnu klimatu 1 Million Women a Australian Conservation Foundation rozhodly mezi ženami prozkoumat, jaké jsou jejich konkrétní názory na klimatické změny a jak se k nim staví.

V rámci průzkumu mezi více než 6500 lidmi bylo zjištěno, že třetina žen (33,4 %) se velmi obává mít vlastní potomky, a to právě ze strachu, kam směřuje budoucí vývoj naší planety.

Když mají mladé ženy místo dětí pejsky

Vztahy a sex

Osmadvacetiletá Australanka žijící nedaleko Sydney Felicity Lochheadová pro server Daily Mail uvedla, že se obává následků toho, jak se aktuálně lidé k planetě chovají.

Schopnost přirozeného početí se snižuje. Otestujte se včas

Vztahy a sex

„Jsem ve věku, kdy se mě každý ptá, kdy budu mít děti. I tak ale s manželem stále váháme. Pořád totiž musím myslet na to, co jsme naší planetě udělali a stále děláme. Opravdu váhám, zda mít v takové situaci dítě, i když si myslím, že bych byla dobrá matka... Nevím, co mám dělat,” dodala.

Foto: Profimedia.cz

Doslova raketový nárůst počtu obyvatel planety je jedním z důvodů, proč někteří lidé nechtějí mít vlastní děti a k tomuto fenoménu tak přispívat. Ilustrační foto

Podobně jsou na tom i dvaatřicetiletá Rachael Schnurrová a její manžel Dan (35) z amerického Michiganu. Děti chtějí, ale kvůli obavám ze změn klimatu početí každý rok odkládají.

„Dříve jsme jednoznačně chtěli velkou vlastní rodinu, ale kvůli nadměrně se rozrůstající populaci jsme to přehodnotili. Momentálně jsme rádi tak, jak jsme. Pokud bychom později chtěli děti, raději je adoptujeme,” uvedla v rozhovoru.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám