Hlavní obsah

Narodila se o tři měsíce dříve a bojovala o život, po porodu se vešla tatínkovi do dlaní

Novinky, das

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rose, bydlící se svou rodinou poblíž anglického města Royal Tunbridge Wells, se narodila o tři měsíce dříve a při porodu vážila pouhých 567 gramů. V té době se svému tatínkovi tak akorát vešla do dlaní. V nemocnici v inkubátoru strávila dlouhé čtyři měsíce, od té doby ale již uplynuly dva roky a Rose se daří dobře.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Dnes dvouletá holčička se narodila o tři měsíce dříve, její maminka zaznamenala její pokrokyVideo: AP

 
Článek

Těhotenství Becky Ffrenchové probíhalo až do 27. týdne těhotenství zcela bez potíží. Pak se ale u ní objevila preeklampsie, která se projevuje vysokým krevním tlakem, a lékaři začali rodiče připravovat na nejhorší. Ve snaze zachránit miminko i maminku tak museli okamžitě provést císařský řez.

Rose se tak narodila 17. dubna 2018 – o tři měsíce dříve, s porodní váhou 567 gramů. V inkubátoru pak bojovala o svůj život a dlouhé čtyři měsíce trvalo, než mohla být se svou maminkou propuštěna do domácí péče. Stalo se tak 3. srpna 2018.

Preeklampsie může za předčasné porody, ale také závažné selhání organismu

Děti

Od té doby začala po všech stránkách prospívat. „Přestože první týdny života měla Rose velmi komplikované a o svůj život musela často bojovat, v podstatě se stal zázrak, protože se vše zřejmě obešlo bez následků. Rose je dnes skutečně veselá holčička, kterou nic neomrzí,” svěřuje se její maminka.

Lékaři dnes dokážou zachránit i miminko narozené ve 22. týdnu

Žena

V přiloženém videu se můžete podívat na všechny dosavadní životní milníky Rose, které její maminka během dvou let zaznamenala.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám