Hlavní obsah

Jak shodit kila po porodu a zároveň podpořit vývoj dítěte

Novinky, das

Chcete se po porodu zbavit přebytečných kil, aktivně trávit čas se svým dítětem a přitom u něho podpořit správný vývoj? Pak vyzkoušejte naše cvičení s miminkem. Cvičit můžete doma, ale i pod dohledem kvalifikovaného instruktora při skupinových cvičení.

Podívejte se s námi, jak shodit kila po porodu a zároveň podpořit vývoj miminkaVideo: Novinky

 
Článek

V prvních měsících života je důležité dítě motivovat k získávání rovnováhy a držení hlavičky jednoduchým cvičením pomocí tzv. pasení koníčků. Zdokonalit tento cvik lze pomocí jemné masáže, ale i balančních pomůcek.

„Skupinová cvičení maminek s miminky doporučujeme od 5. měsíce věku. Kromě podpory pasení koníčků je dobré protáhnout i ručičky, nožičky miminka a pozitivně ho motivovat k dalšímu pohybu,” vysvětluje instruktorka Zuzana Lorencová z pražské akademie Mini Heros.

Na pasení koníčků poté volně navazuje přetáčení miminka z polohy na zádech na bříško. Po zvládnutí tohoto pohybu přicházejí s růstem miminka i další cviky, až po nácvik plazení. Každé takové cvičení od počátku funguje formou hry a vzájemnou souhrou matky s kojencem.

Začít zpevňovat své tělo může i maminka

Ve videu vám ukážeme cviky na posílení břišních, hýžďových a stehenních svalů maminky. Jedná se o velmi jednoduché cviky, které efektivně pomohou s tvarováním postavy a zároveň budou bavit i samotná miminka.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám