Hlavní obsah

Děti se na internetu naučí, jak jíst zdravě

PRAHA

Občanské sdružení STOB (STop OBezitě) PLUS pro děti připravilo na adrese www.stob-plus.cz akci Hravě žij zdravě, kde se mohou učit zbavovat nevhodných stravovacích návyků, a ztratit tak nadbytečné kilogramy. STOB PLUS pořádá rodinné kurzy snižování nadváhy pro dospělé ve stovce měst. Pro děti se konají v Praze, Brně a Duchcově. Jinde podle organizátorky Ivy Málkové nebyli rodiče ochotni aktivně se s dětmi účastnit.

Článek

Podle Málkové ale lze boj s dětskou obezitou vyhrát, jen když je dítě systematicky motivováno ke zdravému životnímu stylu a jeho okolí se připojí. 

Kurz povede děti ke změně stravovacích návyků. Uvědomí si, jak důležité je pro štíhlou linii, aby pořádně snídaly, nejedly u televize nebo na ulici a neuzobávaly po celý den. Děti se dozvědí, že by měly jíst hodně zeleniny, pít nekalorické nápoje, omezit tučné a slané uzeniny, sladkosti a jídla z rychlých občerstvení. Poučí se i o důležitosti pohybu, aby nevysedávaly u počítače. Rodiče zjistí, že by se měli dítěti více věnovat a povídat si s ním. 

Součástí je soutěž pro jednotlivce i pro kolektivy

Kurz je připraven tak, aby byl vhodný pro děti s normální váhou i pro ty, které mají kila navíc. Součástí je soutěž pro jednotlivce a jejich rodiny a také pro školní kolektivy. Počítač vyhodnotí účastníkům jídelníček a množství pohybu, plnit budou zábavné úkoly. Bude fungovat internetová poradna, kde se o problémech s jídlem a hubnutím mohou poradit s odborníky děti, rodiče i učitelé. 

Na internetový kurz navážou doprovodné akce, zejména setkání vylosovaných úspěšných účastníků a seminář pro lékaře, psychology a pedagogy na téma dětské obezity, který se koná 14. dubna. Veškeré aktivity spojené se soutěží, včetně semináře, jsou zdarma.

Reklama

Související témata:

Související články

Obézní děti mohou mít poškozená játra

Pokud máte doma obézní dítě, měli byste se mít hodně na pozoru. Vašemu potomkovi nehrozí jen cukrovka a problémy s klouby, ale také vážné onemocnění jater....

Výběr článků

Načítám